Спортист Своге взе треньор от школата на Левски

dsport.bg

Спортист Своге обяви своя нов треньор. Това е Борислав Кьосев, който до преди няколко седмици бе част от школата на Левски. Той е в основата на набор 2002 на "сините" и е откривател на Марин Петков, който влези изключително силно в първия отбор на Левски. Спортист ще бъде първи професионален отбор в кариерата на родения през 1980 година специалист. До момента той е работил в школите на ДИТ и Левски. 

По подобен начин преди време Спортист назначи Ивайло Василев за старши треньор, който постигна добри резултати с отбора и бе близо до третото място в класирането.

„Продължаваме линията да даваме шанс на млади треньори. Така бе с Ивайло Василев, така е и с Борислав Кьосев. Той е човек, който кипи от ентусиазъм и иска да работи. Това са ми първите впечатления от него. Разбрахме се изключително бързо. Мисля, че той ще пренесе своето желание за успехи и върху футболистите, а това ще доведе до необходимите резултати“, заяви председателят на УС на Спортист Петър Веселинов.

„Много съм щастлив, че ще имам възможността да работя в Спортист Своге. От известно време разговаряме с президента на клуба Петър Веселинов. Това е истинско предизвикателство. Първа стъпка за мен в мъжкия футбол. Аз съм човек, който има високи цели. Аз съм максималист в това, което правя“, бяха първите думи на Борислав Кьосев.

„През следващия сезон искам Спортист да преследва високите цели, които имаше и през изминалата година. Трябва да надграждаме. Следях отбора. Тук има много добра основа, опитни футболисти и някои млади момчета, които имат добър потенциал. Следващият период от няколко седмици е изключително важен, защото трябва да изградим отбора. Знаете, че 80% от успеха се дължи от селекцията на футболистите. Щастлив съм, че ще работя и с опитни футболисти, които имат изключително голям опит в професионалния футбол“, допълни още Кьосев.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още