Бившият мениджър на английския Ливърпул Юрген Клоп получи предложение да води националния отбор на САЩ, съобщи The Independent. Според източника е установен първоначален контакт с Клоп за възможността да замени Грег Берхалтер, докато САЩ се подготвят за Световното първенство през 2026 г. Съединените щати ще бъдат домакини на турнира заедно с Канада и Мексико. 

Грег Берхалтер беше уволнен от Американската футболна асоциация снощи след разочароващия резултат на Копа Америка, където САЩ не премина групата, въпреки че е домакин на турнира.

След пет години на резервната скамейка американците решиха, че е подходящ момент за промяна, за да може нов треньор да изведе отбора на Световното първенство през 2026 г., на което Съединените щати са домакини заедно с Канада и Мексико.

Според последните спекулации първи в списъка с желания за нов треньор на САЩ е Юрген Клоп. Германецът е свободен, след като напусна Ливърпул, но планът му беше да си вземе дълга почивка от футбола. Може би добра финансова оферта от американците ще промени решението му да поеме поста треньор и да изведе отбора до Световното първенство след две години.

57-годишният Юрген Клоп напусна Ливърпул след края на сезона в английската Висша лига.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS