Спряха женския шампионат в Испания и обявиха Барса за шампион

| Испания

Женският футболен отбор на Барселона бе обявен за шампион на Испания, след като първенството Лига Ибедрола бе прекъснато заради пандемията от COVID-19.

При оставащи 9 кръга до края, Барса имаше преднина от 9 точки пред втория в класирането Атлетико Мадрид.

Федерацията взе решение, че изпадащи отбори няма да има както от женското първенство, така и от втора и трета дивизия при мъжете.

Със спечелването на титлата, женският тим на Барселона си осигури и квота за Шампионска лига през следващия сезон. Вторият Атлетико също ще участва в елитния клубен турнир. Валенсия и Еспаньол пък успяха да се спасят от изпадане.

Наскоро в Испания се заговори и за прекратяване на Ла Лига. При такъв сценарий много възможно бе приемането на временното класиране за крайно. Барселона е на върха и при мъжете. Към този момент обаче прекратяването на елитното мъжко първенство изглежда все по-малко вероятно.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още