Станимир Раев, ПСК Черно море: Никола Петров ми върна магията към плуването!

dsport.bg

Очарованието на Юга, перлата на българското Черноморие и столицата на България. Тези три красиви кътчета от картата на България са част от пъзела, който реди талантливият състезател на плувния шампион ПСК Черно море – Станимир Раев. 
Роден е в красивия южен град Бургас, малко повече от година тренира във Варна, а в същото време учи за журналист в София.   
Сигурно вече се чудите как един бургазлия пренебрегва прочутия спор за това Варна или Бургас са по-красиви и успешни един от друг?! Това е в кръга на шегата, с леко намигване към Станимир! Какъв по-мощен мотиватор има от това да станеш част от шампиона на България и да се готвиш при един от най-успешните БГ треньори Никола Петров?!  Именно това разкрива 20-годишният плувец. 
„Фактът, че ще ме тренира Никола Петров, бе основната причина да се преместя във Варна. Сбъднах мечтата си! Голяма роля изигра и Тихомир Тодоров, който ми помогна да взема това решение. Надделя конкурентоспособноста в лицето на целия отбор“, откровен е Станимир. Искрен е, че 

обича битките в живота

И с ръка на сърцето признава, че преди да дойде във Варна е изгубил желание да се състезава.  
„Благодаря от сърце на треньора ми Никола Петров, че успя отново да запали тази искрица у мен, да ми върне отново магията, която е нужна, за да заобичаш плуването!“, вълнува се Раев. 
Още щом стъпва на басейн „Приморски“, той е възхитен от колективния дух, който цари в редиците на шампионите. 
„Черно море“ вече няколко години поред държи изключително високо летвата и е абсолютен шампион по плуване на България. 

Чувството да тренираш при най-добрите е специално!

И няма как да е иначе! Но никой не говори за това, просто всеки иска да е най-добрият, а това, че се държим като отбор в 100% от случаите, ни прави успешен тим“, разсъждава плувецът. 
В предстоящите участия в близка перспектива – републикански турнири, държавното първенство на малък басейн в края на ноември, както и държавното на голям басейн през декември, целта пред него е да подобрява времената си. Посочва като най-силно свое постижение титлата си на 200 м бътерфлай, която завоюва за първи път. 

Плуването го зарежда с низ от позитивни емоции

Станимир не крие, че както на всеки друг плувец, и на него много са му липсвали тренировките в басейна по време на изолацията зарази коронакризата през пролетта. 
„Всяка вечер имахме онлайн тренировка, целият отбор. Сутрин бягах, скачах на въже и правих гъвкавост. Като цяло не сме спирали да тренираме, но никоя тренировка не може да замени тази в басейна“, споделя състезателят на ПСК „Черно море“. И разкрива, че любимият спорт го зарежда с низ от позитивни емоции. В момента не му остава много време да разтоварва, защото след тренировка веднага се отдава на учението. Не пренебрегва и съня, за да е пълноценен на следващия ден на басейна. 

Идол му е кралят Кейлъб Дресел

Възхищава се на краля на плувците Кейлъб Дресел: „Впечатляващо е, че винаги желае да подобри всеки един детайл, атлетизмът му е респектиращ!“. 
А както е тръгнал Станимир, със сигурност скоро за него ще кръстосват шпаги и плувните спецове, и шефовете на големите БГ медии! Защото талантът се отдава с цялото си сърце и на плувния спорт, и на мечтаната от него журналистика! 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук