Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов похвали отбора си след нулевото равенство срещу ЦСКА 1948 и изрази оптимизъм в бъдещето на "сините" от спортно-техническа гледна точка.

"Мисля, че отговорихме на нивото на феновете. Доволен съм от стила и начина на игра, който показа отбора – желанието, амбицията и организацията на играта. До 70-ата минута контролирахме и топката и мача. Имахме положения, но не успяхме да ги реализираме. Ако продължаваме да играем с тази точност и увереност, с която играхме през първото полувреме, мисля, че отборът върви на прав път. Доволен съм от отбора днес. Аз мисля, че изцяло контролирахме мача. Бързо превключвахме от фаза защита и фаза атака. Не съм очаквал, че може да играем толкова уверено и с такава точност. Не давахме възможност на противника да контраатакува", каза Стоилов.

"Пресата и играта ни в защита беше 99% успешна. Това, което сме работили, футболистите се опитват да го предадат на терена. Играхме агресивно и високо, като не давахме на противника да играе. Не играхме слабо, а играхме в стил „Левски“. Видях доминиращ Левски, който искам да виждам. С Локомотив инициативата бе поделена. Искам да виждам това, което видях днес", каза Стоилов.

Той обаче призна, че тепърва трябва да се решават кондиционните проблеми в отбора.

"Смятам, че направихме огромна стъпка напред. За първи път Левски не допусна гол. ЦСКА имаше една ситуация. Играта на отбора във фаза защита бе на високо ниво. Агресията също и се справихме. Липсваше ни късмета, за да завършим с гол. Вратарят на противника показа добро ниво. Работим, тренираме, ще се опитаме с мачове да решим кондиционния режим. Футболистите спазваха тактическата дисциплина, играха уверено, с настроение и трябва да добавим елементи във фаза атака. Това е твърде рано, за да изисквам толкова много от отбора. Отборът има подобрение във фаза защита и контрола на топката. Ако продължаваме така времето, в което ще играем добър футбол няма да е далеч. Стил с много комбинации. Беше важно да видим организацията в играта. Да, ще има лакатушене. Не може всеки мач да очакваме чудеса в отбора, с оглед ситуацията. Днес беше от добрите мачове. Видяхме добри неща и трябва да работим най-вече в атака", каза още специалистът.

"Ако трябва да съм честен, имах сериозно вълнение след появата на стадиона, най-вече от позитивизма у нашите привърженици, който се е запазил с годините. Непокътнати са останали феновете, които са стожер на левскарщината, ние трябва да отговорим на тяхното ниво", завърши Стоилов.

Левски не успя да преодолее Даниел Наумов при завръщането на Мъри на ‘‘Герена‘‘ (видеоанализ)

Николай Киров: Едно винаги е повече от нула

Даниел Наумов: Нещата с новия треньор се промениха, феновете на Левски създадоха страхотна атмосфера

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS