Станимира Петрова може да стане част от  Комитета на спортистите към АИБА

dsport.bg

Една от най-успешните ни боксови състезателки в историята – Станимира Петрова се готви за нова битка. Световната и трикратна европейска шампионка ще опита да стане част от Комитета на спортистите към Международната боксова асоциация АИБА.

Националките ни по бокс започнаха лагер на Белмекен

Кандидатурата на родната звезда е одобрена от Етичната комисия на централата, като Станимира ще влезе в конкуренция с още 26 боксьори. Първоначалната бройка е била 34, но седем са отпаднали на първата фаза.

Въпросните 27 състезатели се борят за 10 места. Според правилата, в комисията могат да влязат по 5 човека – мъже и жени. Техните имена ще станат ясни до края на годината. Мъжете ще бъдат определени по време на Световното първенство в Белград, докато дамите ще бъдат посочени на шампионата на планетата в Истанбул през декември. Избраните за председател и заместник-председател ще получат и право на глас в Борда на директорите на АИБА.

В Европа Станимира Петрова ще се конкурира още с Юлия Апанасович (Блрс), Ирма Теста (Ит), Ани Ховсепян (Арм), Кели Харингтън (Ирл) и туркините Бусеназ Сюрменелъ и Бусе Чакъроглу.
 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още