Станимира Петрова пред dsport: Не ме е страх от COVID-19, затъжих се за спорта


Световната и Европейска шампионка по бокс Станимира Петрова даде специално интервю за Дарик радио и dsport, в което обяви, че се е затъжила за спорта и чака с нетърпение да се качи на лагер на Белмекен. Тя бе категорична, че не се страхува от коронавируса и допълни, че е използвала извънредното положение, за да си почине и да обърне внимание на близките си.

"Багажът ми е готов. Утре се качваме на Белмекен. Това ще е първото събиране на отбора от 17 март насам. Ще бъдем 6 момичета и трима треньори. Мъжкият тим също вероятно ще е в пълен състав. Белмекен е много красиво и приятно място, особено лятото. Аз не обичам студа. Аз съм добре - починала съм си, затъжена за спорта и извън форма. Тепърва ще навлизаме във форма. Ще започнем с постепенни натоварвания. Аз съм извън всякаква форма - не съм тренирала. От време на време правих тренировки, но когато си сам е доста скучно и неприятно. По време на извънредното положение бях добра домакиния - готвих, чистих, експериментирах с различни ястия. Имах нужда да си почина, но вече се затъжих за спорта", каза шампионката.

Гинка е новият спаринг-партньор на Станимира Петрова (ВИДЕО) 

Петрова също така обясни, че все още няма яснота кога ще се проведат за Олимпийските игри в Токио.

"Тестваха ме за ковонавирус миналата седмица. Всички, които отиваме в различните спортни бази трябваше задължително да минем тестове. Аз не се плаша от коронавируса. Това е обикновен вирус. Аз често боледувам и не мисля, че той е различен от всеки вирус, който върлува всяка година. Още не са ни инструктирали какви мерки трябва да спазваме. Ще има правила, но това е нормално. Нямаме идея кога ще бъдат квалификациите за Олимпиадата. Тази година не е за планове. Ще карам ден за ден. Дори не знам дали ще има квалификации. Всичко трябва да приключи изцяло и чак тогава ще се пристъпи към организиране на състезания", каза тя.

Чуйте цялото интервю на Станимира Петрова в аудиото
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още