Станислав Ангелов: Такива вандали нямат място на улицата

Стефан Стоянов Стефан Стоянов

Шефът на школата на стадион "Раковски" Станислав Ангелов коментира пред Дарик радио и dsport.bg случилото се преди дни, когато за пореден път вандали нападнаха терените. Той каза, че според него някой цели да вземе мястото и това е логичното обяснение в случая.

Отново обезобразиха терена на стадион "Раковски"

"Човешкото обяснение е свързано с интереси, които има от странични лица. Ние работим футбол, стопанисваме терени и се занимаваме с подрастващите. Явно някой има интереси към терена, който стопанисваме и се опитва по някакъв начин да ни урони престижа и да се откажем. Нямам представа, но това ни е единственото логично обяснение. Освен, че е апетитно мястото, може да има и други конкуретнни школи, които да искат. Но не мога да конкретизирам", заяви Ангелов.

"Има си заведени преписки от страна на МВР, една от дирекциите им. Още след втория случай през март, те се самосезираха. Бях привикан да давам обяснения: "кой" и откъде" би могъл да причинява повреда на имота. Сега отново имахме кратка среща, за да дам записите от камерите. Не е трудно да се разбере кой е виновен, всичко са знае. В някакъв момент се надявам, че ще се стигне до разкритие. Такива хора... не знам, те нямат място на улицата. Те утре може по-сериозни актове да предприемат, за да изгонят децата", каза още той.

"За наш малък късмет, предния случай беше март месец и нямаше как да имат отлив. Намерихме и спонсори, изградихме терена на ново и виждате какво се случи. Надявам се да няма отлив. Хората проявяват разбиране и съпричастност. Все повече деца ще идват на нашия стадион, тъй като ние се борим със зъби и нокти", добави той.

"По принцип, мястото не е лошо охранявано, просто е огромно. Имаме и нов хибриден терен. Трудно е да се опази такъв голям обект. Още след първото заливане. Ако някой реши да прави това нещо на Националния стадион, "Герена" или "Армията" не е невъзможно да се случи. То става за 10 минути", каза още Ангелов.

"Следя я ситуацията в Левски. Ще бъде много трудно Левски да оцелее. Но се надявам", завърши бившият защитник на "сините".

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ