Стартира подготовката за големия плувен уикенд 2022. На 7 август, неделя, ще се проведе 82-рото издание на най-старото плувно събитие в България маратонът Галата – Варна. Ден по-рано, на 6 август, е шестото издание на масовото плуване 1000 х 1000. Организатори на проявите са ВМС на Република България, община Варна и плувният шампион на България ПСК „Черно море“.

Статистиката през последните години сочи, че тези две събития се радват на изключителна популярност. Въпреки неотшумялата тогава пандемия от коронавирус, през 2021 г. в маратона Галата – Варна се включиха 228 плувци от 11 държави. Победители в близо 5-километровото трасе станаха Йордан Янчев от ПК „Сандански“ (54,24 мин) и Габриела Георгиева – „Дамини - София“ (59,45 мин).

В масовото плуване 1000 х 1000 пък взеха участие повече от 300 души от всички възрасти. Проявата бе създадена по идея на Филип Ромбаут, президент на ПСК „Черно море“. Главен спонсор е „Агрополихим“ АД с изключителната подкрепа на Lucky Hunt Projects.
Това плувно събитие няма състезателен характер, за сметка на което е масов празник за малки и големи с много емоции и десетки награди в атрактивна томбола.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS