Ще види ли Пловдив новия Стоичков?

dsport.bg

Пловдив е спортен, футболен град – това е безспорно и никой не може да посегне да оспори подобно твърдение. Градът винаги е раждал велики футболисти – нормално и естествено е да се посочат веднага най-ярките примери от близкото и по-далечното минало като Христо Стоичков, Георги Славков, Аян Садъков, Христо Бонев, да не пропуснем и Динко Дерменджиев, Петър Зехтински, Тодор Диев и много други! Сами разбирате какво означават накуп толкова много легенди. Не веднъж градът е наричан "футболна столица на България".

В последните години двата гранда от града под тепетата Ботев и Локомотив постигат стойностни  успехи. "Канарите" спечелиха Купата на България през 2017 година, редовно бият Левски и ЦСКА. Локо Пловдив пък изживява може би едни от най-добрите си години. "Смърфовете" спечелиха Купата на България два пъти поред. И двата тима показаха достойна и впечатляваща игра в турнира Лига Европа в последните години. Разбира се, Ботев и Локо са нищо без феновете си, които ги подкрепят безусловно. Извън Цар Футбол, Пловдив е раждал и със сигурност ще ражда легенди в спорта! Само си спомнете за Стефка Костадинова и Йордан Йовчев.

Сега идва ред на сцената да се появят новите таланти във футбола и спорта от този регион на България. На 3 и 4 октомври в града ще се проведат първите за националната програма „Нестле за по-здрави деца“ междуучилищен футболен турнир и активности по зумба и спорт. Ще се включат над 450 деца в 25 отбора на възраст от 7 до 12 години от почти всички учебни заведения в града.
Междуучилищният турнир ще се проведе на "Атрим Арена". Освен шампиона, организаторите са подготвили отличия за най-добър нападател, вратар и защитник сред малчуганите в Пловдив.

Паралелно с футболния турнир всяко желаещо дете ще може да се включи и в заниманията по зумба и спортни активности с професионални инструктори, които ще се проведат на територията на СУ „Христо Г. Данов“ и СОУ „Св.Седмочисленици“.

Междуучилищният футболен турнир и активностите по зумба и спорт са подкрепени и от редица именити спортисти от Пловдив, сред които и футболистите на професионалните клубове Локо и Ботев, както и волейболистките на Марица. Община Пловдив и Регионално управление на образованието – Пловдив са официални партньори на инициативата.

Инициативата цели да мотивира децата към повече спорт и по-активен начин на живот в ежедневието, а защо не и един ден да се появи новият Христо Стоичков! Разбира се, и да възпита култура на балансирано хранене у малчуганите.

При провеждането на междуучилищния футболен турнир и съпътстващите дейности ще бъдат спазени всички препоръки за безопасност в контекста на кризата с COVID-19. Ще бъде позволено присъствието само на един родител, а маските в публиката ще бъдат задължителни. Необходимото безопасно разстояние ще бъде обозначено за провеждането на спортните активности и тези по зумба.

Предстои вълнуващ уикенд за Пловдив, както за децата, така и за техните родители. Чрез инициативата на Нестле, градът цели да предаде футболните традиции и на най-малките като едновременно ги стимулира да живеят по- здравословно и активно.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук