Стефка Костадинова с послание към олимпийците ни

dsport.bg

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова поздрави всички бивши и настоящи олимпийски състезатели по случай Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец. Тя отправи послание към спортистите ни с пожелание за позитивни дни и надежда. 

"Скъпи приятели на спорта!

Днес, 23 юни се отбелязва международният Олимпийски ден.

Празнуваме и ние в България, като едновременно отбелязваме и Деня на Българския олимпиец.

Поздравявам с този празник всички олимпийци и им благодаря за това, което са направили през годините за нашата родина, за повдигане духа и самочувствието на българската нация. Защото днес заедно, споделяме историята на успеха.

На този ден си спомняме създаването на нашето модерно олимпийско движение. Международният олимпийски ден е послание към всеки един от нас да бъде по-активен, като заедно съхраним олимпийските ценности на приятелство и уважение и хуманните принципи на Олимпизма.

В тази трудна година спортистите трябва да сме много позитивни и да даваме надежда на хората.

Физическата активност днес е особено важна. Добре е да виждаме все повече млади хора да се движат, да учат и да откриват.

Олимпийският ден е свързан със спорта и радостта, която той носи на всички нас и ни напомня за обединяваща си сила.

Подобно на вас, милиони други хора в техните страни ще участват, независимо от възрастта, пола или спортните способности, макар и по различен начин. Така всички можем да помогнем и да направим бъдещето си по-добро!

Стефка Костадинова

председател на БОК".

Скъпи приятели на спорта! Днес, 23 юни се отбелязва международния Олимпийски ден. Празнуваме и ние в България, като едновременно отбелязваме и Деня на Българския олимпиец. Поздравявам с този празник всички олимпийци и им благодаря за това, което са направили през годините за нашата родина, за повдигане духа и самочувствието на българската нация. Защото днес заедно, споделяме историята на успеха. На този ден си спомняме създаването на нашето модерно олимпийско движение. Международният олимпийски ден е послание към всеки един от нас да бъде по-активен, като заедно съхраним олимпийските ценности на приятелство и уважение и хуманните принципи на Олимпизма. В тази трудна година спортистите трябва да сме много позитивни и да даваме надежда на хората. Физическата активност днес е особено важна. Добре е да виждаме все повече млади хора да се движат, да учат и да откриват. Олимпийският ден е свързан със спорта и радостта, която той носи на всички нас и ни напомня за обединяваща си сила. Подобно на вас, милиони други хора в техните страни ще участват, независимо от възрастта, пола или спортните способности, макар и по различен начин. Така всички можем да помогнем и да направим бъдещето си по-добро! Стефка Костадинова председател на БОК #StayHealthy, #StayStrong, #StayActive! #OlympicDay @olympics #bgolympics #bgteam

Публикация, споделена от bgolympic (@bgolympic) на

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ