Феновете на Левски поискаха акциите на Тити Папазов

dsport.bg

Председателят на НКП на Левски Степан Хиндлиян изрази претенции към акциите, които бяха дадени на Тити Папазов.

„Левски категорично има нужда от прозрачност. Тези 35%, които са прехвърлени на Тити, по някакъв начин го противопоставят на всички организации, които направиха тези усилия, за да стигнем дотук, а именно г-н Сираков да получи основния пакет от собствеността. Нека не говорим за разнобой на този етап. Ние имаме нужда от това да сме силни и единни. Г-н Папазов каза, че е готов да се раздели с акциите, ако се появи сериозен инвеститор. Е, Тити, кой е по-сериозен инвеститор и има сериозни намерения от привържениците?"

„Не ми е известно дали някой иска да купи акциите на Левски. Да предположим, че утре ще се появи някой инвеститор или спонсор, ние ще му дадем тези 35%. Утре той ще има проблеми с бизнеса си, ще хукне някъде и какво правим? В момента се оказва, че Левски има задължения към Нове холдинг и Националната лотария. Важно е да се изясни как стоят нещата. В една от срещите с г-н Божков беше обявено от него, Попов и Ганев, че има записани заеми. Те бяха обяснени с Финансовия феърплей, защото един клуб не може да бъде управляван изцяло от дарения", заяви Хиндлиян пред bTV.

„Според г-н Тодор Батков, който има много адекватно поведение, дългът към втория строител на Сектор А – Автомагистрали Черно море, е цидиран от Нове холдинг. Ако там има някакви процедури по несъстоятелност, ще има нови проблеми. Защото не е само селският футбол, който Левски играе. В Пловдив отборът игра такъв. Аз го казвам с огорчение, но това са самите факти. Левски плаща заплати на футболисти около 700-800 хиляди лева на месец. Локомотив плаща около 200 хиляди. Това са 4 пъти разлика. Левски има 20 млн. бюджет за миналата година. Локомотив има около 4 млн. бюджет за миналата година. Левски не е спечелил мач срещу преките си конкуретни. Спечелихме един мач срещу Лудогорец, но там беше с дузпи. Това е късмет", добави шефът на НКП.

"Доколкото разбирам, Георги Тодоров ще поеме клубът до края на сезона, а след това ще се мисли. Това е мъж, на когото свалям шапка. Той постоянно се съгласява да вади горещите кестени от огъня. Клуб с подобни мащаби и претенции не може да бъде поставен в зависимост от бизнеса не един опреден човек", каза още Хиндлиян.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ