Стилиян Петров: В петък ще се борим за българския футбол (ВИДЕО)

dsport.bg

Рекордьорът по мачове за националния отбор на България Стилиян Петров участва в представянето на книгата "Футбол вече сто лета". Ликът на бившия футболист е на корицата на литературната творба. Автор е Александър Гигов.

Бонусите са важни! 200 лв. Спорт и 1500 лв. Казино

Книгата беше официално представена в музея на спорта на стадион "Васил Левски“, а след това Стилиян Петров застана пред репортерите. Разбира се, сред темите за разговор беше предстоящия Конгрес на БФС в петък. Стенли изрази надежда, че е готов и заяви: „Предстои да се борим за българския футбол“.

„Една емоционална книга, която ме върна през всичките ми трудности, през това, което съм преминал и е вдъхновяващо за младите момчета и момичета, които искат да прославят България. Винаги слушаме истории, взети от различни хора, но не се вслушваме за това, през което преминават спортистите. В бъдеще се надявам доста млади момчета и момичета да прочетат книгата“, започна Стилиян Петров.

„Най-важното е да си здраво стъпил на земята, да осъзнаваш какво си постигнал и какво си станал. Сигурен съм, че всички правим грешки. Ако ние не помним и никога не помним откъде сме тръгнали, много трудно може да се постигне нещо различно. Всяко едно младо дете, момче или момиче, има мечти. Футболът е феномен. Ако ние не помогнем на децата да са нашата гордост, трудно ще постигнем нещо в спорта и като нация“, продължи той.  

„Младите са много по-различни в момента. Принципите обаче са едни и същи. За да се изградиш като спортист, ти трябва дисциплина и уважение към треньор и съотборници. Най-вече да можеш да се бориш. В живота трудностите са повече. Ако не се самораздаваш, трудно ще постигнеш тези неща“, каза още Стилиян Петров, след което заговори за Конгреса в петък.

„Надявам се да съм готов за петък. Футболните хора и обществото са насочени към Конгреса на 15 март. За нас не е самоцел. Няма да забравим откъде сме тръгнали и през какво сме преминали. Нямам представа след всичко което видях последните три години (дали Конгресът ще е честен). Определени хора не са си променили навиците. Явно така мислят. Ние се опитваме да правим правилните неща. Футболът е за феновете“.

„Всички се надяваме, че БФС са готови за Конгреса. Ние сме там да се борим за българския футбол. Надявам се, че ще има ново начало и много треньори ще имат възможността да пишат нова история с нови идоли. Днешното събиране е позитивно, емоционално и вдъхновяващо за всички. Искам да го запазя позитивно“.

„След Конгреса е още по-трудната работа. Проблемите са много и идват от хората вътре в системата. Да се надяваме, че ще са достатъчно смели. Системата трябва да работи за българския футбол, а не обратното. Ние търсим нещо различно“, смята Стилиян, който е част от екипа на Димитър Бербатов.  

„Мога да говоря от страната на фен. Обществеността иска нещо различно. Това дали този шанс ще бъде даден на обществеността са клубовете. Ако клубовете не искат промяната, ще си остане същото. След 10 години ще говорим за същите проблеми. В момента имат възможността да го изискват и трябва да имат и смелостта“, завърши бившият футболист на Астън Вила.

Градев: Не е важно кой ще е президент, а кой ще е в Изпълкома на БФС (ВИДЕО)

Касабов: Не очаквайте от мен резки движения, ако бъда избран (ВИДЕО)

Манол Иванов: Почувствах се много жалко в цялата ситуация (ВИДЕО)

Петьо Костадинов се заяде с част от кандидатите за президент на БФС (ВИДЕО)

Стилиян Петров: Аз не бих се съюзил с дявола, няма да работя с такива хора (ВИДЕО)

Петър Хубчев, Пламен Марков и Атанас Пеканов в Изпълкома на Бербатов (ВИДЕО)

Димитър Бербатов: Каузата е по-голяма от всички нас (ВИДЕО)

Мартин Петров: Промяната е нужна, защото виждате какви държави ни задминаха (ВИДЕО)

Бербатов и Стилиян за срещите си с лица от политиката (ВИДЕО)

Стилиян Петров: Проблемите са много, но ние не се отказваме (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ