Президентът на Интер Стивън Жан ще изплати заема си към Oaktree чрез друго дългосрочно споразумение с английски фонд, който ще отпусне средства на бизнесмена, Според „La Gazzetta dello Sport“.

Жан е близо до споразумение за нов заем от 400 милиона евро с английски фонд, който да бъде изплатен в рамките на следващите три години.  Това означава, че собственикът на Интер планира да прекрати сделката с Oaktree следващия месец.

Американският фонд е отпуснал 275 милиона евро с натрупана лихва от 12 процента през 2021 година, така че Жан трябва да върне около 380 милиона евро до края на следващия месец, в противен случай Oaktree ще придобие италианския гранд.

Имаше съобщения, че китайският предприемач работи за удължаване на споразумението с Oaktree, но според последния доклад на „Gazzetta“, американският фонд иска да промени условията на сделката, като повиши лихвения процент.

От друга страна, според съобщенията Жан е в „напреднали преговори“ с различен фонд, базиран в Англия, за получаване на заем от 400 милиона евро с 12 процента лихва, който да бъде изплатен за три години.

Това би дало на президента на Интер повече време да намери нови партньори и допълнително да подобри финансовото състояние на клуба.

Лаутаро Мартинес може да се озове в ''Театъра на мечтите'' срещу 170 милиона

Коловати: Интер ще има нов собственик от следващия сезон

Лоши новини за Интер: Жан дължи 320 млн. на китайска банка, може да има смяна на собствеността

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS