СТК призова Лицензионната комисия да се произнесе за казуса Витоша Бистрица

dsport.bg

Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз, обяви, че срещата между Нефтохимик Бургас и Витоша Бистрица, която трябваше да се играе по програма на 5 октомври от 18:30, няма да се състои. От СТК при БФС сезират Лицензионната комисия при БФС за вземане на решение по компетентност.

Както е известно в понеделник стана ясно, че собствениците на тима разпускат отбора и Витоша ще продължи да развива само детско-юношеската си школа.

Разпуснаха Витоша Бистрица!

СТК с ултиматум към Витоша Бистрица

Ето какво написаха от БФС на сайта си: 

"В дадения от СТК при БФС срок, ФК „ Витоша“ Бистрица не регистрира необходимия минимален брой футболисти с професионален договор. Поради неизпълнение от ФК „ Витоша“ Бистрица на чл.20, ал. 1, т.1, буква з/ т. 6 от  Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2020/2021, срещата от 9-ти кръг на Втора професионална лига между отборите на ФК „Витоша“ Бистрица и ПФК „Нефтохимик Бс“, насрочена по програма за 05.10/понеделник/2020 от 18.30 часа, няма да се играе.

СТК при БФС сезира Лицензионната комисия при БФС за вземане на решение по компетентност."

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук