Българската футболна легенда Христо Стоичков говори пред официалния сайт на ФИФА относно представянето на българския национален отбор в новия турнир FIFA Series 2024, който се проведе в Азербайджан.

България приключи участието в Баку с победа над Танзания с 1:0 и равенство 1:1 срещу домакина Азербайджан.

"България страда вече много години. Винаги казвам на футболистите от сегашния национален отбор да не се опитват да ни копират. Те трябва да намерят своя собствен път и това включва упорита работа и мислене за това какво трябва да направят, за да се подобрят. Ако се опитат да ни копират, това само ще окаже натиск върху тях, а когато това се случи, нещата обикновено не се получават", сподели Стоичков.

Стоичков призна, че се опитва да помага на играчите: "Опитвам се да им давам съвети, но само ако ме питат. Харесва им да са с мен и аз им показвам любовта, от която се нуждаят и която е толкова важна за тях. Близо сме."

"Това са международни мачове и трябва да се възползваш максимално. Факт е, че става по-трудно да се организират международни срещи, но именно такава възможност предоставя турнирът FIFA Series. Става все по-трудно да се намерят големи отбори, срещу които да играеш, и тези турнири помагат на по-младите играчи, като им дават шанс да се състезават и да се учат. Във ФИФА трябва да бъдат аплодирани за желанието им да го направят. Това наистина ще помогне на всички участващи отбори и знам, че от ФИФА са положили много работа в това. Поздравления от мен", заяви Камата относно новия турнир FIFA Series.

Той каза, че е оптимист и се надява България да се върне на голям форум скоро. "Аз съм оптимист и виждам България един ден да се върне на голямо първенство. Искам да отида на стадион с 40 000 или 50 000 души и да слушам националния химн на моята страна преди началото на мача и да изпитам тази емоция. Надявам се това да се случи скоро, но трябва да свършим много работа на всички нива", завърши Стоичков.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS