Стоичков направи първа копка на ''Градина на света''

dsport.bg

Единственият българин, печелил „Златата топка“ Христо Стоичков направи първа копка на „Градина на света“ заедно с кмета на Пазарджик Тодор Попов. Това е иновативен международен проект, който Община Пазарджик стартира в парк-остров „Свобода“ в областния град.

Идеята е градината да бъде най-голямата площ на Балканите с растителни видове от България, Европа и света. В нея Стоичков ще има специален кът с български цветя, оформени като номер 8, с който той играеше като футболист.

По време на церемонията носителят на "Златната топка" за 1994 година си пожела цветята да бъдат български рози. "Участвам в тази инициатива на община Пазарджик, защото с нея искаме да покажем на света, че се борим за мир, а той е в нас и около нас. Никога не съм делил хората и никога няма да го направя. Затова от целия свят сме задружни в стремежа да няма бедност и войни", заяви Камата.

Стоичков пое ангажимент след година да бъде гост и на откриването на градината, чието начало се поставя днес.

Кметът на Пазарджик Попов посочи, че тази градина носи посланието за мир и е нагледна платформа, която показва как може всички държави от света да бъдат заедно. На церемонията присъстваха посланици, консули и дипломати. Всички официални гости получиха от кмета хербаризирани в злато житни класове като символ на връзката със Земята.

Стоичков смята, че световната титла ще се върне в Южна Америка

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още