Стоичков във Варшава: Върнах се след 30 години

dsport.bg

Христо Стоичков се завърна в Полша след 30 години. През 1989-а като лидер на ЦСКА той игра срещу Рух (Хожув) в турнира на европейските шампиони, а сега представи своята биография „Историята“ пред българската общност във Варшава. В културния институт и по покана „Дора Габе“ се събраха над 200 фенове на най-големия ни футболист.

„Много съм щастлив, че съм сред вас – обърна се Христо към българите. – Изминаха три десетилетия от онези славни мачове, когато биехме с лекота полските съперници. Надявам се децата да прочетат моята „История“ и да следват мечтите си. Винаги съм го казвал – аз следвах моята и я постигнах. „Златна топка“ я спечелих преди 25 вече години. Надявам се някое от тези прекрасни деца, които виждам във Варшава да стане най-добрия в своята област.“

Повече от три часа Стоичков не стана от стола. Разписваше, снимаше се, разписваше се, снимаше се. Децата от училище „Дора Габе“ изненадаха най-известния български футболист с няколко подаръка, а Камата най-много се трогна от направен специално за него фотоалбум. Фенове на полския тим Ягелония пък връчиха фланелка на Стоичков по случай 32 години от мач на националния отбор на България срещу Полша на техния стадион. Въпреки че събитието беше обявено само на български език, на събитието пристигнаха и много фенове от Полша.

Варшава е четвъртата визита на „Историята“ пред родна общност в чужбина. От началото на годината най-продавана книга у нас за 2019-а гостува в Лондон, Чикаго и Торонто.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още