Стоичков: Винаги съм вярвал в Куман, Меси показа какво е да си лидер

dsport.bg

Най-успешният български футболист Христо Стоичков прочете присъдата на сегашния президент на Барселона Хосеп Бартомеу и на екипа му, като заяви, че никой от тези хора няма да остане на Ноу Камп след март 2021-а година.

"Винаги съм вярвал на Роналд Куман. Пет години сме били в една съблекалня, а и до днес сме приятели. Той е много дисциплиниран и изисква постоянно. Темите за Меси и Суарес са глобални. Единият остана, макар да искаше да си тръгне, а другият вече не е в отбора. Но това е политиката до март. След март ще има нов президент, Бартомеу няма как да остане след следващите избори, нито пък някой от екипа му. Неприятно е да се четат обвинения срещу играчи, които са с 15 години стаж в отбора. Не е приятно, когато излизат нещата от кухнята. Меси говори веднъж, но когато го прави, ги слага на място. И сега Лионел Меси им показа какво е да си лидер. Говорих с него. Решението да остане е правилно. Аз не виждам Меси с друга фланелка. Вероятно ще играе още 2-3 години в Барселона, след което ще завърши кариерата си в МЛС, прогнозира Христо Стоичков. 

След това добави, че няма намерение да се връща в друга позиция във футбола и се чувства добре като журналист в "Унивижън".

 "Имах възможността да запомня някои неща за журналистиката от Мичмана, от Коко Ексеров, от Калин Катев. Но сега в такава телевизия е нещо съвсем различно. Съвсем друго е да работиш с картина. Когато говоря с футболисти и ги критикувам, когато подкрепя мнението си с картина, те няма какво да кажат. Но имам удоволствието да работя с журналисти, които имат 30 години стаж, някои от тях са най-разпознаваемите гласове във футболните мачове."

"Не е лесно, имам екип от 20 души, който ми помага. И сега когато се прибера ме чакат 60 часа материал, но трябва да се справя благодарение на хората, около мене."
 
Стоичков засегна и темата за пандемията от коронавирус, като призна, че в началото е живеел доста затворено, но ако всички спазват мерките и пазят другите, няма опасност от зарази. 

"Когато си дисциплиниран, няма проблеми. В телевизията, където работя, сме 300 души. В моята секция сме 150, но само двама бяха с леки симптоми. Не е толкова страшно, ако се пазим. В България обаче гледам толкова хора по стадионите, на дискотека, на митинги, направо се учудвам."

"В спортна и футбола ще се отрази най-вече в тази посока, че няма да има известно време публика, няма да има продажби на билети. Но най-богатите клубове няма да ги засегне особено. Защото те имат много спонсори, дългосрочни договори. Някои от договорите им са за по 5-10 години, така че няма да имат проблеми. Например бюджетът на Барселона е 1 милиард евро, ако харчиш разумно няма да имаш проблеми", каза Стоичков по тази тема. 

"Може би трансферите ще намалеят. Другото, което си пролича, е работата на отборите. Физическата подготовка не е онази, която те искат. Да, тренират у дома- фитнеси, колело, но не е същото както да тренираш с отбора си. И кои се подготвиха най-бързо за тази ситуация? Шампионската лига го показа".

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още