Треньорът на Левски Станимир Стоилов за пореден път критикува играта на своя тим в защита и несериозното поведение в тази фаза от играта.

„Сините“ победиха с 3:1 Академия Пандев в приятелски мач и спечелиха първото издание на купа „Георги Соколов“. Мъри обаче е категоричен, че не вижда прогрес, а презадоволени футболисти. Той заяви, че някои от тях са с последно предупреждение заради несериозното си поведение към приятелските мачове.

„Имаше добри неща и неща, които трябва да подобряваме. Трябва да подобрим динамиката на игра. Играта ни в защита не е най-добрата. Трябва да подобрим динамиката и играта в защита. В атака имахме добри неща – създадохме ситуации и вкарахме красиви голове. Без играта в защита, не можем да разчитаме на постоянни успехи“, каза Стоилов.

„Надявам се и мотивацията да се промени в играчите, настроението. Завършихме с добра скорост, добра динамика“, продължи Мъри.

„Като че ли през първото полувреме имахме повече интересни моменти. В атака имаше добри неща, но казвам, че трябва да работим в защита“.

„Според мен Ивелин Попов има мускулни проблеми. Не можем да кажем нищо конректно. Понеделник ще стане ясно каква е контузията. Нормални неща са – едва-две травми поред. Може би му дойдоха прекалено много тренировките. Може да се изчистят тези неща и да се преодолеят“.

„Печелим символични за нашия клуб трофеи. Решихме да има такава купа. Това е добре. Ако продължаваме да работим и върнем организацията в защита, ще имаме един добър отбор“.

„Мисля, че Филип Кръстев остава в Левски. Не съм разговарял с Ивков два дена, така че не мога да кажа“, смята Станимир Стоилов.

„Все още правя промени. По 45 минути играят играчите. Нямам на 100% идея в главата си кой точно ще играе. Нямаме кой знае колко голям избор. След контузията на Ивелин опциите също намаляха. Имаме идеи как да играем, как да развиваме. Има конкуренция в някои от линиите сериозна. Няма да търся играчи, които не се влагат достатъчно в името на Левски. Някои от играчите това им е последно предупреждение за по-сериозно отношение към контролите. Не ме интересува дали е чужденец, българин, национал. Какъвто иска да е. За Левски няма да играе повече. Знам, че слизаме от високо. Сладките сънища е време да приключим. С тази игра не можем да бием ПАОК“.

„Поведението продължава да бъде лежерно. Няма сериозно отношение към играта в защита. Няма как да има прогрес, не виждам и динамиката. Виждам задоволени футболисти, не ми харесва положението, в което се намираме. Трябва да го проверим“.

"Няма умора, тя е в главите им. Не тренираме нещо по-различно. Футболистите трябва да проявяват повече характер и да се избегне самозадоволството. Защото Левски може след два мача да тръгне в неправилна опсока. Нямаме много време да се настройваме. Ако футболистите мислят, че ще дойде първенството и след два мача ще се продадат - няма да стане. Този цирк съм го гледал. В момента сме в някакъв мини цирк на самозадоволеност", заяви ядосаният Стоилов. 

"Такива са ни възможностите като финансови параметри, но трябва да си даваме сметка къде бяхме преди 4-5 месеца и докъде стигнахме. Но от нас не се очаква разходки, а да подобряваеме нивото си във всеки мач. Силното качество е, че Левски беше в много добра кондиция и динамика в края на сезона. Това ни носеше успех. Ако искаме да побеждаваме само с класа и майсторство - няма да стане. Още първия мач от първенството имаме труден противник, софийско дерби. След разговорите не видях промяна в поведението. Ако трябва ще играя с юноши, които тичат 90 минути. Много бързо станахме любимци и звезди. Искам отборът да е звезда. Не сме взели триста човека, а двама футболисти и бек, защото с Драган не се разбрахме".

"Затова съм тук, за да им казвам истината, а не да ги заблуждавам. Предпочитам да ме мразят, но трофеите да пристигат на “Герена”. Искам да се раздават на 200%, но такова нещо не виждам, колкото и да не ми се иска да го кажа. Не сме тук да се прегръщаме и целуваме".

"Доволен съм от младите, но те не могат да носят отбора на плещите си. Те бяха добри за 8-мо място, сега трябва да станат добри за първото. Трябва да ги обучим, за да отговарят на критерия Левски. Той беше един преди 6 месеца. Сега е друг".

"Левски трябва да задържи този колективен дух на терена. Много рядко се лъжа като гледам отбора на терена. Не играят във фаза защита и това ще бъде пагубно още в първия по-сериозен мач. Надявам се думите ми да стигнат до тях, защото иначе ще е лошо за Левски. Вдигаме, вдигаме и после се наслаждаваме на хубавото време, а не на работата. Най-лесно е да свалим нивото. Трудно е да го вдигнеш. Виждам разумни хора в нашите футболисти. Успехите бяха заради сериозното отношение. Без желание, агресия и амбиция няма да стане. Ако ги нямаш, стой вкъщи и гледай по телевизията мачовете".

"Ако трябва, ще взема и по-сериозни мерки. Не ми е трудно да мина в другата крайност. Не искам да ме обичат, а да играят със сърце и душа за Левски".

"Развитието на един отбор зависи от играчите и треньора. Другите помагат. Явно не мога да активирам агресията и динамиката. Няма друг виновен, освен аз. Търся вината в себе си", каза още Стоилов. 

Билал Бари донесе купа на Левски насред ‘‘Герена‘‘

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS