Стоилов: Дори да сме с 6 човека на терена, тези 20 000 по трибуните ще заменят останалите (ВИДЕО)

dsport.bg

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде традционната си пресконференция преди полуфиналния мач-реванш от Sesame Купа на България между Левски и Лудогорец. Двубоят на стадион „Георги Аспарехов“ е в петък (22 април), от 19:00 часа. В нея той коментира състоянието на отбора и клуба, като не пропусна да изкаже благодарност към „сините“ привърженици, които ще бъдат 20 000 по трибуните в утрешния мач.  

„Надявам се първо като физика да сме възстановени, днес да проведем нормална тренировка. Имаме сериозни противници през последните мачове. Това е добре, защото виждаме докъде сме стигнали като отбор и като стил на игра. С доброто си представяне през първия мач, играчите имат задължение да играят все по-добре. Малкият брой играчи е проблем, но това е стратегията и политиката, която сме избрали. Колкото и играчи да имаме, дори 6 човека да са останали, останалите 20 000 души по трибуните ще заменят останалите“, каза Стоилов пред медиите.  

Той заяви как иска да играят футболистите му: „Искам да се научим да играем гордо и в стил Левски. Някои неща се случиха по-бързо, отколкото всички очакваха. Винаги имам условие и задача да игрем гордо и в стил Левски. Трябва от първата минута да атакуваме и да се опитваме да побеждаваме. Имаме сериозен турнирен боец в лицето на Лудогорец. Това е хегемонът в българския футбол. Трябва да се доближим до максималното ниво на отбора ни, за да продължим напред“.

„Двата мача в Разград избрахме схема, която мислехме, че ще ни донесе успех. Ще тренираме няколко варианта и утре ще решим за схемата за следващия мач“, каза той по повод схемата на игра.

„Искаме да играем в стил Левски, а стил Левски е винаги в атака. Трябва да се опитаме да наложим волята си и характера си на терена. Трябва да надскочим себе си, за да зарадваме хората, които очакват чудеса. Футболистите вдигнаха нивото и вдигнаха очакваанията. Баницата я качваме високо на гардероба и от футболистите очакваме да видим как ще скочат. Футболистите трябва да мислят как да се представят възможно най-добре, а загубите да не ги мислят, това е работа на треньорите“.

„Опитваме се да говорим с играчите, но човекът каквото сам си направи, друг не може да го направи, във всеки смисъл. Играчите трябва да носят бремето и отговорността от това, че ще играят пред пълни трубини. Аки играем на масксималните си възможности, заедно с подкрепата на привържениците, можем да се представим на високо ниво. През 2013 г. Левски беше отбор с голям брой играчи, с големи обещания, а сега отборът тепърва ще се учи да ходи .Обстановката е много различна. Футболистите трябва да продължат да се развиват, дори да загубим този мач. Левски трябва да търси по всеки възможен начин да се представя добре и да получава финанси, а участието в Европа е точно такова. С добрата игра искам играчите и тренььорите да дадем своя дан за оцеляването на клуба“, направи сравнение той между обстановката, която чака отбора за мача с Лудогорец и мача срещу Славия през 2013 г.

Мъри коментира и напрежението в отбора: „Сигурно има, и то огромен товар върху футболистите. Ние не можем да направим ЕвроЛевски без битка, без  да носим товара. Виждам отбор, който е крехък, но може да укрепне, ако побеждава в такива мачове. Елиминационните мачове е крехко да лежиш на такава малка победа. С оглед на ситуацията, единствената цел е победата и трябва да търсим само нея. Ако се наложи, може да се браним и 90 минути, но не е в стила на Левски да играе така. Доколко Лудогорец ще ни позволи да играем атакуващо, е друг въпрос“.

„Не съм спокоен, имал съм по-важни и отговорни мачове, при които съм бил по-спокоен. На този крехък отбор му трябват победи в такива важни мачове. Искам да правим нашите си стъпки. Мисля, че утре може да защитим крачката, която направихме в последните години“;

„Не знам какво може да кажа на феновете. За съжаление, за другия мач не можем да разширим стадиона. При нас има доказана симбиоза между клуб, отбор и привърженици. Нашите фенове знаят какво да очакват, ние знаем какво е тяхното желание. Пътят за оцеляването и пълен стадион. Още повече, че и Сектор „Г“ също е продаден и съжалявам, че се наложи да „крадем“ сектора на гостите“.

„Преди време казах, че всички политици трябва да се огледат. Всеки с възможности или с власт може да 20 000 не може и на платени митинги да съберем, а ние ги събираме без проблем и дори си плащат. Ако мислим за спорта, трябва да се помисли за направа на стадиони на всички водещи отбори. Обещания и празни приказки чухме прекалено много през годините. Нашите привърженици трябва да получават по-добри условия. При нашия противник е същото. С отлагане и с чакане няма да стане. Ще има повече радостни хора ако се построят по-бързо стадиони. Някои хора се обиждат, като им се каже да работят, но аз не се страхувам да настоявам за промяна. Тази държава повече ме е ограбвала, отколкото да ни помага“.

„Ние не сме търсили никаква помощ за срещата, бяхме поканени на нея. Казахме какви са ни основните проблеми – това, че сектор „А“ няма козирка и че имаме задължения към НАП, които трябва да са по-облекчени, за да си ги изплатим. Единствения начин да спрат войните, е да няма оръжие. Вместо да говорим за спорт, футбол и масовост, ние говорим за войни, което е неправилно според мен. Клубът е изчистил задълженията си към всички футболисти. Аз също съм се разбрал с клуба и от това естество няма проблеми“.

„Утрешният мач не го разглеждам като полуфинал, а като мач за каляване на моите футболисти. Това е добър момент да продължим да се развиваме. Ще съм щастлив, ако стигнем до финала. Ако спечелим Купата, тогава можем да говорим за трофеи. Елиминацията може да кали отбора в такива битки. С работа и честност ще бъдат показател ,че във фугбола нещата могат да стават и по този начин. Всички играчи на Лудогорец са много опасни. Тяхната хегемония не е година, 2-3, те са 11 години хегемон. Ние двата гранда сме тотална разруха през този период. Това са двата отбора, които най-лесно могат да съборят Лудогорец от върха. Все още не можем да ги съборим“.

„Имам уврението,  че всичко по лиценза е наред. Всичко с НАП е уточнено. Всичко върви по план. Имаме спрени трансфери заради дългове към Насиру Мохамед, но скоро те ще бъдат платени. Ако имаме такава посещаемост, скоро и този проблем ще ришем. От отбора зависи не само това, че радваме хората, но и помагаме на клуба да излезе от трудното финаносово състояние. Не отива на Левски да бъде длъжник“, завърши Станимир Стоилов.

Защото Левски е вечен!

Левскарите отново загряват със скара и бира за мача с Лудогорец

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още