Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов отново обърна внимание на темата с програмата на първенството и ситуацията, в която се намират всички клубове – хем къса почивка, хем недостатъчно време за стабилна подготовка.

„И аз съм объркан какво трябва да правим – дали подготовка, дали директно да продължаваме да тренираме в шампионатен цикъл. Ще опитаме смесица между миниподготовка и продължаване на сезона. Ако бяха приели моето предложения Нямаше да харчим излишни пари за лагери и да нарушаваме формата, в която бяхме всички отбори. Сега има допълнителен разход, който е ненужен на супербогатите български клубове. Имахме подготовка за стадионите в Самоков, лагери, хотели, парите са големи. Българските клубове не сме чак толкова богати. Никой не иска да променя нещата към по-добро. Всеки има извинения, някои ги слушах, но ме напуши смях. Не ми се занимава с българския футбол, гледам в Левски нещата да вървят. Извиненията, които чух от някои клубове, не само ме напушва смях, а ме е срам, че работя тук“, каза Стоилов.

„Рисковите за контузии идват когато идват подготовка, три месеца първенство и пак подготовка. Тогава организмът се натоварва. Ако бяхме продължили сега нямаше да има проблеми. Контузии винаги може да се случат. Така играят цял свят. Те почват от август до май. Ние искахме да играем до декември и да почиваме. Когато отидем в чужбина виждаме друг начин на работа. Сега си обяснявам защо всички, които отидохме в чужбина или отиват сега в чужбина получихме травми“, каза още треньорът на „сините“.

„Наистина търсим още едно ново попълнение, за да може да имаме конкуренция. Имаме го нашия си бюджет, който е определен за отбора, имаме малко излишни пари. Този трансферен период ще спестим средства. Имаме идеи какво ще се случи и се надявам до седмица да подсилим отбора с едно попълнение. Допълнителни разходи, върху това, което имаме като фонд работна заплата няма да правим. Дори ще може да си позволим още един играч, ако успеем да намерим под някаква форма Здравко Димитров и Димитър Костадинов да ни освобобят от финансовите задължения“, допълни още Стоилов.

Мъри Стоилов заяви, че Хосе Кордоба е с минимална травма и ще почива още около седмица. „Радко срещано е той и двамата бразлици решиха да не пътуват, а да се възстановяват“, заяви треньорът.

„Решението да търсим втори отбор е продиктувано от това, че U19 е безсмислена група, където се играе нещо средно между юношески и полуаматьорски футбол. Нямаме играчи да играят във Втора лига и затова решихме трета лига. Разходите за отбор във Втора лига са по-големи от Трета лига. Когато човек няма пари всичко му се вижда сложно. Когато изчистим всички задължения може да мислим и по-сериозно за втори отбор“, допълни той.

Стоилов коментира и информация на dsport за проверка от прокуратурата на мач, в който е участвал и тима на Левски. „Ако има нужда сме готови да дадем обяснения. Левски не участва в уговорени мачове. Другият отбор си носи отговорността. Аз съм „За“ да дадем обяснения“, каза Мъри.

Мъри предложи Херо за национален селекционер, готов е да му бъде помощник

Станимир Стоилов: Изчистихме много задължения, остава НАП (ВИДЕО)

Прокурорски проверки за черно тото в българския футбол, мач на Левски също е в кюпа

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS