Страхотен: Христо Янев ще изкачва Монблан в името на децата с проблеми в развитието

Емил Евтимов Емил Евтимов

Бившият футболист на ЦСКА и националния отбор, както и настоящ треньор Христо Янев се впуска в едно доста по-различно от футболния терен предизвикателство. Защото в петък Янев заминава за френско-италианската граница с цел да изкачи най-високия връх в Западна Европа – величественият Монблан, издигащ се на 4809 метра.

Янев ще опита да изкачи Монблан в името на каузата, зад която е застанал в последните години – да подкрепи децата с проблеми в комуникативното развитие.

Той е инициатор на кампанията #ВсякоДетеЗаслужава – история с бъдеще. Основател на Сдружение „Седем истории“, Христо Янев подема благотворителна кампания за изграждане и оборудване на съвременен терапевтичен център за деца с късно проговаряне, аутистичен спектър и емоционално-поведенчески проблеми в развитието.

Бившият футболист се готви за изкачването повече от месец като събира екипировка и планира стъпките нагоре.

„Правя това с чисто сърце, защото българските деца и семейства го заслужават“, споделя самият той. Целта е чрез изкачването на Монблан да намери подкрепа на благотворителната кампания.

Набирането на средствата обаче не се ограничава само с това начинание. Организират се поредица от вълнуващи събития, които ще докоснат спортните сърца на феновете на футбола с уникални трофеи от техните кумири от известни български и европейски отбори.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ