Страхотно решение на италианските клубове за използването на тестове за Covid-19 и ощетяването на населението

| Италия

Италианските клубове намериха общо решение затова как могат да избегнат общественото недоволство от постоянното използване на тестове за коронавирус.

Както е известно, италианското правителство прие протокол, който да позволи подновяването на тренировки, а след това и на мачове в Серия А. Той включва редица хигиенни мерки, както и всекидневни проби за Covid-19 на всички футболисти.

Това пък моментално доведе до обществено недоволство и страх от това, че в момент, в който вирусът продължава да взима стотици жертви в страната всеки ден, футболистите ще изхабят голяма част от наличните тестове.

Според „Кориере дело Спорт“ обаче този евентуален проблем е разрешен като клубовете да се съгласили в рамките на този период да даряват по пет теста за всеки един използван.

По този начин футболът няма да ощети обикновените граждани, а в същото време любимата игра на хората ще може да се завърне поне на телевизионния екран.

Все още се очаква официалното разрешение на правителството, а ако то стане факт, тренировките ще се подновят на 4 май.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още