Испанският вестник “Марка” ракри как ръководството на Реал Мадрид процедира с играчите, които нарушават установените правила в клуба. Зинедин Зидан разполага с едни от най-известните футболисти в съвременния футбол, а дисциплината в тима е определяна от ясен списък с правила и последствията при нарушаването им.

Според правилника, играчите трябва да са на тренировъчната база 45 минути преди началото на занятията. Ако даден футболист закъснее, той логично бива санкциониран. За 5 минутно закъснение си длъжен да платиш 250 евро, а за 15 минути, глобата се увеличава на 500 евро. С нарастване на закъснението, сумата може да нарастне до 1 000 евро, а за отсъствие санкцията е 3 000 евро.

Защо Зидан страда при втория си престой в Реал Мадрид?

Употребата на мобилни телефони също е от значение. Те са забранени в съблекалнията на тима. На играчите също им е забранено да ползват телефони и при занятия с физиотерапефтите. При нарушение на правилото глобата е 250 евро, а при повторно провинение нараства двойно.

Играчите им се възлага глоба, ако откажат да бъдат измерени. Глобата отново е 250 евро, а ако са с наднормено тегло, санкцията е 1 000 евро.

Ако играч реши да напусне Мадрид без да уведоми клуба, той бива глобен с 1 000 евро. Друго правило гласи, че играчите, които не попадат в групата за даден мач остават в съблекалнията и не могат да напускат стадиона десет минути преди последния съдийски сигнал. Видеоматериал показва как Гарет Бейл пристига на “Бернабеу” четири минути след началото на мача с Брюж от втория кръг на груповата фаза в Шампионска лига, като преди срещата нямаше спекулации за негово отсъствие.

Реал Мадрид с най-слабия старт в Шампионска лига

След равенството Зидан заявил пред “Ас”, че е провел разговор с футболиста, но не възнамерява да разкрива диалога на медиите, защото според него тази информация трябва да остане в клуба.

Следващият мач на Реал Мадрид е днес срещу Гранада. Сблъсъкът ще се състои на стадион “Бернабеу” с начален час 17:00 часа.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS