Новият треньор на Барселона Шави Ернандес е строг и ще въведе много сериозна дисциплина в отбора. Това е едно от нещата, към които той ще се стреми и доказателство за това са въведените от него още в първия му ден шест нови правила в съблекалнята на тима.

Едно от правилата, които вече са въведен от Шави е свързано с диетата на футболистите – без нездравословна храна, трябва да ядат паста, ориз, месо, риба, кисело мляко, зърнени храни и плодове. Играчите и треньорският щаб ще трябва да закусват и обядват заедно.

Шави залага на изключителната точност в тренировъчния процес. Играчите трябва да пристигат на базата един час и половина преди началото на тренировката. Ако закъснеят, ще бъдат глобявани.

Легендарният халф на Барселона забрани използването на мобилните телефони от страна на футболистите, докато те са на тренировъчната база. Играчите трябва да се откажат от мобилните си устройства, за да развият отборна химия и да се изолират от това, което се случва в света.

Шави е много стриктен и относно дрехите. Всеки един футболист има пълен гардероб и те могат да вземат дрехи само от него. Ако даден играч се облича различно, ще бъде глобен.

Новият треньор на Барселона е много взискателен и относно начина, по който неговите футболисти общуват с феновете. Важно е футболистите да бъдат отзивчиви и да не отказват на привържениците, особено когато става въпрос за автографи или снимка. Не се допускат негатични публични изказвания към привържениците на клуба.

Що се отнася до атмосферата в съблекалнята, всички проблеми на отбора трябва да бъдат отстранени точно в съблекалнята. Говоренето на съотборник по негативен начин и изтичането на проблема е медиите не е позволено и ще бъдат налагани глоби.

Шави също така вече е провел личен разговор с Жерар Пике и му е забранил частните пътувания.

Клубът трябва да има по-сериозен контрол върху акаунтите на футболистите в социалните мрежи.

На играчите им се разрешава да се занимават и с други активности извън футбола, но само ако те не пречат на прдставянето им на терена. Ако при тези дейности им се налага да пътуват продължително време или да са ангажирани за дълги часове, това трябва да бъде съгласувано с треньорския екип. На футболистите им се забранява да карат сърф или електрически тротинетки.

Едно от условията на Шави да поеме Барселона бе свързано със смяната на медицинския екип на клуба и завръщането на д-р Рикард Пруна на „Камп Ноу“. Новият треньор на „блаугранас“ вече разкара и шефа на физиотерапевтите, тъй като явно не е доволен от неговата работа.

Шави Ернандес: Трябва да сме единни, за да може Барса отново да се бори за трофеи

Шави и Лапорта запяха с феновете (ВИДЕО)

Шави Ернандес проведе първата си тренировка с тима на Барселона

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS