Щутгарт очаква загуби от 45 милиона евро

dsport.bg

Щутгарт очаква финансови загуби в размер на 45 милиона евро заради COVID-19 пандемията, която продължава да държи стадионите в големите европейски първенства затворени. "Мога да говоря само за това, което знаем със сигурност до момента. Намираме се в сходна ситуация с отбор като Айнтрахт (Франфурт), примерно, така че очакваните загуби са около 45 милиона евро", каза директорът на отбора Томас Хицелшпергер за “Кикер”.

"Трудно ни е да правим прогноза за цялата 2021 година, тъй като нямаме ясна идея кога ще допуснем отново фенове по стадионите. За момента ни спасяват само приходите от телевизионни права", добави бившият халф и поясни, че отборът губи по около два милиона евро на домакинство без привърженици.

През миналата пролет Щутгарт кандидатства за заем, който бе одобрен от държавната банка KfW. Наскоро отборът получи и достъп до исканите 25 милиона евро.

"Можем да оцелеем още един сезон без фенове. За след това обаче нещата ще бъдат на кантар", добави той.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още