Нападателят на Атлетико Мадрид Луис Суарес най-сетне разкри повече подробности за това как се е стигнало до напускането му на Барселона миналото лято.

От началото на сезона представянето на уругваеца при „дюшекчиите“ е впечатляващо. Той има 16 реализирани гола в 20 мача от Ла Лига.

„Най-вече ме засегнаха, като ми казаха, че вече съм твърде стар, не мога повече да играя на най-високото ниво и да се състезавам за голям отбор. Тези думи ме разочароваха“, сподели Суарес пред France Football.

Суарес също така говори за трудностите, които е имал, тъй като е трябвало да напусне Барселона, където през последните години изгради много силни приятелства, и да се премести в Мадрид.

„От една страна, приемам промяната, защото след всичко, което преживях в Барса, беше време за промяна. Най-трудната част е да трябва да се преселиш, когато имаш семейство, което в продължение на шест години е живяло на едно и също място. Изключително трудно беше да обясня на децата ми, че трябва да си тръгнем от Барселона. Пандемията още повече усложни всичко. В Мадрид е трудно да се социализираш в такива времена на коронавирус. Пандемията допълнително усложнява нещата. С децата не можем да излизаме навън и трябва да си стоим вкъщи. Липсват им приятелите от Барселона“, разказа уругвайският национал.

„Трябва обаче да се погледне и положително на случилото се. Нямаше да се чувствам щастлив на място, където вече не съм желан. Сега семейството ми знае, че съм щастлив и това е най-важното“, добави Луис Суарес.  

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS