Проектът за Суперлигата, която предизвика множество полемики, е претърпял промени. Това става ясно от разпространен официален документ от компанията, която стои зад него - A22 Sports Management. 

В началото идеята беше в надпреварата да участват 12 от най-силните клубове в Европа, но вече планът е да бъде "отворено състезание" с няколко дивизии, съставени от между 60 и 80 отбора. Участието всеки сезон трябва да се основава на спортни заслуги, без постоянни членове. Квалификационната система трябва да бъде отворена, базирана на представяне в национални състезания, като по този начин позволява на всички клубове достъп до състезанието, като същевременно поддържа състезателната динамика на национално ниво.

Участващите клубове трябва да останат ангажирани с националните си състезания и турнири. В същото време трябва да се обърне внимание на критичната необходимост от укрепване и по-конкурентни национални турнири в целия континент. Европейските състезания трябва да играят ключова роля за постигането на тази цел, като генерират и инжектират допълнителни ресурси в цялата система, пише още в документа. 

Какво ще се случи изобщо с целия проект за Суперлигата зависи от предстоящото решение на Съда на Европейския съюз. 

Потър отговори на нападките на Гуардиола и Клоп: Завистта не е добро качество

Осъдиха Патрис Евра

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS