Светослав Петров: Амбициите ми са по-големи от това живуркане, което се получава в Добруджа

Добри Атанасов Добри Атанасов

Вече бившият треньор и главен мениджър на Добруджа Светослав Петров говори в интервю за Дарик радио и dsport  за причините за своето напускане.

                        „Причините за моето решение наистина са комплексни, но основното, което изигра роля е, че говорихме едни неща с ръководството, с кмета, докато бяхме във В група и когато започнаме, но след това или много трудно те се случваха, или не се случваха. Аз прецених, че на този етап нямам интерес от това живуркане, което се получава. Моите амбиции са по-големи. Говорихме, че трябва да изчистим задълженията, отборът да влезе в Б група, да се задържим и това с идеята да направим боеспособен отбор, да надграждаме, за да имаме за това първенство тим, който да се бори за челните места. Няколко пъти се разминаваха обещанията с действията на някои хора и реших, че ми струва много скъпо във всяко едно отношение престоя ми в Добрич. Говори се едно, поемат се ангажименти, не се спазват. Налага  ми се на мен да покривам тези обещания. Така повече не можеше да се работи. Реших, че няма смисъл да причинявам повече това на себе си и семейството ми.
Мисля, че отборът, който бяхме изградили първия полусезон с попълненията, които взехме през втория, тимът щеше да стане боеспособен и много силен. А и с хората, които бихме привлекли през лятната пауза, наистина щяхме да направим един добър отбор. И другото, което ме умори е, че за година и половина правих три пъти отбор почти от нулата”.
Запитан дали е помагал самият той финансово на Добруджа, Светослав Петров отвърна: „Ще го оставя без коментар. Всичко, което съм правил, съм го правил в интерес на отбора”. 

            Каквото и да коментираме, важното е, че отборът на Добруджа е в Б група, каквато бе и целта. Мисля, че само аз като съм бил в Добрич се е случвало отборът да влезе и да се спаси. Надявам се през тази година да имат късмет. Радо Боянов е добър специалист, да направи отбор, да радват хората и да продължат представянето си в Б група.

           Не, аз нямам нужда от почивка сега. Амбициран съм изключително много да работя. Надявам се, че ще ми се отвори възможност да работя, да се развивам и най-вече да се уча, защото съм на мнение, че има доста още какво да уча в професията си”.
Чуйте цялото интервю в приложения звуков файл.  
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ