Светослав Петров: Основната цел пред Добруджа е запазване на мястото в професионалния футбол

Добри Атанасов Добри Атанасов

В понеделник новият член на Втора лига Добруджа стартира подготовка за новия сезон. Мениджърът на тима Светослав Петров говори в интервю за Дарик радио и dsport за селекцията, целите пред тима и за футбола, който иска да практикува Добруджа. Тимът уреди контроли с Пирин Благоевград, Созопол, втория отбор на Лудогорец, Нефтохимик, 19-годишните на Черно море. Има и една свободна дата, за която се преговаря за проверка с Черноморец Балчик. 

„В понеделник на 8 юни стартираме с подготовката за новия сезон. Има футболисти, които останаха от миналата година. Има и такива, с които по една, или друга причина се разделихме. Като бройка очаквам 23-24 футболисти, заедно с вратарите и някои от юношите. Ще има и едно-две момчета, които ще тренират с нас и в движение ще преценяваме дали ще останат при нас, или не. На този етап не искам да разкривам с кои футболисти сме се разделили. Ще го направя на първата тренировка, за да се избегнат спекулациите. Имаше няколко човека, с които нямах намерение да се разделям, но в разговорите ми с тях усетих, че поставят личните си интереси над тези на клуба. Това тяхно отношение мен не ме устройва. Позициите, на които се подслилвам с нови играчи са общо взето всички без вратарския пост. Имахме нужда от повишаването на класата предвид футбола в Втора лига. Надявам се всички, с които сме говорили в понеделник да присъстват и да се готвим в пълен състав. Търсехме футболисти според чисто човешките им качества и спортно технически такива, за да могат да отговорят на футбола, който искаме да практикуваме. Обичам да играем с голямо притежание на топката, но не безцелно.  Надявам се да проведем едно добра подготовка, да се опазим от контузии и да успеем да се подготвим по най-добрия начин за това, което ни предстои във Втора лига. Основната ни цел е да запазим място сред професионалистите. Да не се случва това, което се получаваше миналите години влизане-изпадане, влизане-изпадане. Целта ни е да се спасим. От там нататък, ако имаме възможност за по-добро класиране-супер! ”, заяви треньорът на Добруджа.

Чуйте цялото интервю със Светльо петров в приложения звуков файл. 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук