Светослав Петров: През втория дял ми се иска грешките, водещи до получаване на гол и губене на точки, да ги сведем до минимум

Добри Атанасов Добри Атанасов

Старши треньорът на Добруджа Светослав Петров даде интервю пред Дарик преди началото на пролетния дял от шампионата във Втора лига. 

"Предвид пандемията и всичко останало съм доволен от контролите. Успяхме да играем контроли само с тимове от елита. Не знам за тях колко са били полезни проверките. За нас бяха изключително важни и полезни. Видях доста неща. Имайки предвид,че отборът е съвсем нов, аз имам седем нови футболисти, имаме доста работа. През втория полусезон искрено ми се иска грешките, водещи до получаване на гол и губене на точки, да ги сведем до минимум. Ако някой ни победи, да е, защото някой е играл по-добре от нас", започна Петров. 

"Искрено се надявам това да са точните хора. Поне до този момент изглеждат много добри момчетата. Нямам абсолютни никакви проблеми с тях. Основното засилване беше в линията на защитата и централен нападател. Взехме трима нови защитници, докато се изградят взаимовръзките между тях трябва време. В България рядко се обръща внимание на това колко време трябва наистина на един треньор да изгради отбор, който иска. Виждате в световен мащаб големите клубове харчат милиони да подсигурят футболистите, които треньорите искат. Примерите са и Клоп, и Гуардиола, да не ги изброявам. Тук България не обръщаме внимание на това.

Созопол със сигурност ще ни затрудни. При тях има едно постоянство. Сега взеха футболисти на нужните позиции, но без да правят нов отбор. Имат обиграност. С новите футболисти предполагам, че са ги взели да подсилят конкуренцията. Играят с голяма самоотверженост. Неприятен отбор. Другото, което е, според мен метереологичните условия ще са такива, които няма да позволят техничен футбол. Нямам кадрови проблеми", разкри още треньорът на Добруджа. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още