Световният шампион с Франция Бенжамен Менди бе забелязан за първи път, откакто бе пуснат на свобода да се разхожда из Манчестър със затворническа гривна.

На 27-годишния футболист на Манчестър Сити беше наредено да носи затворническата гривна и трябва да се регистрира всеки ден в местното полицейско управление, като част от условията да бъде пуснат под гаранция.

Менди е обвинен в седем изнасилвания на четири жени и допълнителни обвинения в сексуално насилие.

Той беше освободен по-рано този месец от затвора „Стейнджуейс“. Френският футболист прекара 134 дни зад решетките, след като наруши условията за освобождаване под агаранция след ареста му по подозрение в няколко сексуални престъпления.

На него му беше наредено да прекара следващите шест месеца под домашен арест в луксозното си имение за 4,8 милиона паунда в Престбъури, Чешиър, докато чака процеса.

Пуснатият под гаранция от затвора Бенжамен Менди не може да тренира с Манчестър Сити, докато чака делото си. Ръководството на „гражданите” отстрани защитника през август 2021 г., когато той попадна зад решетките, и няма намерение да вдига забраната докато магистратите не се произнесат окончателно по случая му.

Менди ще влезе в съдебната зала на 27 юни или 1 август.

За да не попадне отново в затвора, докато чака присъдата си, на световният шампион са му поставени строги условия. Не бива да променя адреса си, да контактува с предполагаемите жертви и да се регистрира периодично при органите на реда.

Съдия Томпсън предупреди Менди, че ако пренебрегне някое от условията по гаранцията си, ще бъде върнат в затвора.

Освободиха Бенжамен Менди под гаранция

Футболист на Манчестър Сити бе преместен в един от най-мрачните затвори

Кошмарът за Менди продължава – обвиниха го в ново изнасилване

Викат в съда Грийлиш и Марез по случая с Менди

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS