Свободни френски футболисти пристигнаха за контроли в България

Цял отбор френски футболисти, които не са обвързани с договори пристигнаха в България и ще изиграят няколко контролни срещи тази седмица. Още днес от 16 часа те ще се изправят срещу Сливнишки герой, а мачът ще се проведе на базата на БФС в Бояна.
Играчите идват, за да покажат своите качества и евентуално да бъдат забелязани от български клубове.

В селекцията личат имената на юношеския и младежки национал на Франция Муса Хадад, който играе на позицията централен полузащитник. 22-годишният футболист е с алжирски корени, но френски паспорт. Той е юноша на Нанси, а за последно играе за втория отбор на Сошо. Бил е част от юношеските и младежки формации на Франция до 14, 16, 18 и 20 години.

Друг интересен футболист е нападателят Сали Сисе, който юноша на Льо Ман и е с малийски корени.

20-годишният централен защитник Ранди Мавинга също е част от формацията. За последно той бе част от Ланс в Лига 2 на Франция, но в момента е свободен агент.

Очаква се днес на контролата да присъстват скаути на много от професионалните клубове, които да следят изявите на французите.
В събота французите ще изиграят втора проверка с български отбор. От 10:30 на базата в Бояна те ще се изправят срещу новака във Втора лига Спортист Своге.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още