Тайбе Юсеин: Всичко след квотата бе бонус, опитвам се да не мисля за Токио

Тайбе Юсеин сподели, че няма да участва на повече турнири до края на годината и Световното първенство е било последното ѝ състезание.

Тя бе наградена за спортист на месец септември и сподели пред медиите какво ѝ предстои, както ѝ как се чувства след завоюваната олимпийска квота.

"Отърсих се от напрежението, колкото мога. Опитвам се да не мисля за Токио, защото това ще породи притеснение и не знам ще успея ли да издържа до там. Надявам се да имаме поне по 4 квоти във всеки стил", сподели състезателката.

Тя разкри и че в програмата ѝ до края на тази година не влизат други турнири и ще се отдаде само и единствено на тренировки и подготовка за Европейското първенство, което ще се проведе през февруари 2020 година.

Припомняме, че Тайбе Юсеин донесе сребърен медал на страната ни от Световното в Казахстан. За съжаление родната спортистка не успя да защити титлата си от миналата година и отпадна от киргизтанката Айсулу Тинибекова, но донесе първата олимпийска квота за борбата.

Тайбе Юсеин взе първа квота за Токио от борбата

Какво още сподели Юсеин, чуйте в аудиото ни!

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още