Тайсън Фюри излезе от Ада и нокаутира Бронзовия бомбардировач

Кристиян Иванов Кристиян Иванов

Победната серия на Тайсън Фюри в тежка категория продължи и той нокаутира Дионтей Уайлдър в епизод №3 от епохалния сблъсък помежду им. В Лас Вегас „Циганския крал“ успя да се изправи след два нокдауна в 4-ия рунд и в предпоследния рунд нокаутира своя съперник. По този начин той си запазва шампионския пояс в тежка категория на Световния боксов съвет, с което серията му стана 31 успеха, 22 от които нокаут и нито едно поражение в кралската, тежка категория на бокса.

Психологическата война между двамата започна още преди първия съдийски гонг. Мачът в Лас Вегас стартира с известно забавяне, къто първоначално се смяташе, че причината е в лагера на шампиона. В същото време Уайлдър бе категоричен, че ще излезе на ринга, когато е готов.

От битката с Пулев до победата над Джошуа – пътят на Усик към боксовия Олимп

Рунд 1

Суперсблъсъкът започна с няколко удара на Уайлдър в тялото на Фюри, който пласира и кроше, но без да нарани родения в Манчестър боксьор. Последва десен прав от Уайлдър срещу по-пасивния Фюри. Последваха нови силни секунди за „бронзовия бомбардировач“, като в края двамата размениха удари от близка дистанция.

Рунд 2

Вторият рунд започна по-спокойно, като Уайлдър отново залагаше на удари в тялото. Фюри също започна да атакува по-сигурно. По-малко от минута преди края на частта Уайлдър пласира добър удар, на който Фюри отвърна с дясно кроше. Както и в първата част, в последните секунди боксьорите се приближиха един до друг и се опитаха да наранят опонента си.

Рунд 3

Фюри продължи да навлиза в срещата и на свой ред да опитва атаки срещу „бронзовия бомбардировач“. Минута и половина преди края двамата си размениха тежки удари, като Уайлдър удари сериозно Фюри, който веднага отвърна. Британецът натисна и пласира няколко удара в главата на американеца, като го прати в нокдаун. До края на третия рунд „циганският крал“ продължи да вкарва удари в главата и тялото на Уайлдър, който бе спасен от нокаут от съдийския гонг.

Рунд 4

Уайлдър опита да нанася удари, но крошетата и ъперкътите на Фюри продължаваха да го разклащат. Двамата влизаха в повече клинчове, като американецът се опитваше да притъпи натиска на шампиона. Уайлдър бе разколебан, но малко по-малко от минута преди края на рунда контраатакува и прати Фюри в нокдуан. Малко след като се изправи, англичанинът за втори път бе пратен в нокдаун с дясно кроше на Уайлдър и веднага след като се изправи прозвуча съдийския гонг.

Рунд 5

Уайлдър продължи да натиска и затвори Фюри в ъгъла. След нов клинч Фюри пласира бърз десен прав, но претендентът продължи да е по-активен. В края англичанина получи леко предимство след като нанесе ляво кроше. Клинчовете зачестиха и до края на 5-ия рунд не се стигна до нови сериозни удари.

Рунд 6

Фюри започна по-активно в опит да пласира точни удари и да изравни точките в мача след като Уайлдър водеше при нокдауните. „Циганският крал“ направи бърза комбинация, която завърши с десен прав в главата на противника си. Минута преди края шампионът нанесе няколко тежки удара в главата на американеца.

Рунд 7

В седмия рунд Фюри продължи да е по-активен и пласира бързи два удара. Уайлдър опита да контраатакува, но противникът му се измъкваше и на свой ред пласира дясно кроше. След това Тайсън Фюри намери добре Уайлдър и последва канонада от удари към американеца. В края двамата се поумориха и им стана трудно да нанасят качествени удари. След края на рунда бе повикан лекар, за да провери състоянието на Дионтей Уайлдър, който бе силно наранен в рунда.

Рунд 8

Двамата стартираха по-пасивно, но след изминаването на минута от рунда Фюри нанесе добър удар, на който Уайлдър отвърна с ляв и десен прав. Това обаче не разклати шампиона и той отново стана по-настъпателен. Ударите в главата на американеца бяха доста силни и точни, но той се задържаше на крака. „Бронзовия бомбардировач“ опита в края да хване противника си неподготвен, но не успя да реализира точни удари.

Рунд 9

Двубоят продължи с високо темпо, като Уайлдър бе принуден да отстъпва към въжетата. Американецът пласира два силни удара, но Фюри се долепи до Уайлдър и избегна по-тежки последици. Минута и половина преди края клинчът спаси претендента от много мощна атака на Фюри. Двамата продължиха да атакуват, като се държаха на близка дистанция, но без да успеят да си нанесат фатални удари.

Рунд 10

Десетият рунд стартира с атака на Фюри, на която Уайлдър отвърна с точен, но слаб удар. Натискът на британеца продължи и той натика опонента си към въжетата. Минута и 20 секунди с десен прав на Фюри „бронзовия бомбардировач“ бе пратен на земята. Силите на Уайлдър свършваха, но той отново опита да нанася удари. В края десен ъперкът бе нанесен в главата на Уайлдър, но в последните 10 секунди американецът удари тежко шампиона.

Рунд 11

В предпоследния рунд Фюри нанесе силен десен прав в Уайлдър, който не успя да се защити. Натискът на Фюри продължи и в средата на рунда Фюри за трети път прати Уайлдър на пода, с което нокаутира съперника си и спечели мача.

По този начин завърши Епизод №3 от сблъсците между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Шампионът запази шампионския си пояс на WBC, след като се изправи след два нокдауна и на свой ред три пъти прати съперника си на земята и Уайлдър бе нокаутиран в 11-ия рунд.

Циганския крал: Ако си играете с огъня, ще се изгорите

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още