Талант на Лийдс отнесе солено наказание заради спортни залози

Габриел Талви Габриел Талви

19-годишният Джордън Стивънс от Лийдс бе наказан от ФА с шест седмици лишаване от спортни права и 1200 паунда паунда глоба поради нарушаване на правилата, свързани със спортните залози. Младежът заложил 59 пъти като 5 от тях са мачове с участието на собствения му отбор. Стивънс общо проиграл 500 паунда между 6 август миналата година и 27 май тази година.

6-седмичното наказание забранява на футболиста да тренира с отбора и да комуникира с хора от клуба. От Лийдс заявиха, че са наясно с наложената санкция и твърдо застават зад Стивънс: „Ще подкрепяме Джордън по време на цялото това нещо. Той е млад футболист, който трябва да бъде научен как да се държи като професионалист и да знае за опасностите, които дебнат. Като клуб смятаме, че да забраниш на 19-годишен младеж да тренира и да комуникира с хора от щаба е изключително сурово наказание“.

Главният изпълнителен директор на Лийдс Ангъс Киниър коментира: „Въпреки че разбираме колко е важно футболната асоциация да защитава честността, ние сме крайно разочарование от тежката присъда. Да забраниш на млад футболист да взима участие във всякакви футболни занимания в такава крехка спортна възраст е много строга забрана и то поради лекомислена грешка, допусната от него. Най-вече сме разочаровани, че наказанието бе определено от двама бивши професионални футболисти. Надявахме се те да проявят разбираме и да не бъдат толкова строги към Стивънс."

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още