Старши треньорът на Славия Александър Тарханов говори след поражението с 1:5 от ЦСКА 1948. Той заяви, че отборът му се е представил много зле в защита, а индивидуалните грешки са натежали.

Бял срам! ЦСКА 1948 попиля Славия с 5:1

„Лесно мога да обясня защо загубихме, за една седмица играем трети мач. Това понижава състоянието на отбора и спортната форма. Коронавирусът ни лиши от двама играчи, има напрежение, почти всяко денонощие футболистите дават тест, но не е само това причината за този резултат“, сподели наставникът на „белите“.

„Освен това отсъстват двама от основните играчи, чрез които аз изграждам играта – Карабельов и Филип Кръстев и се налага непрекъснато да променям, което е много неприятно за един треньор. Трето, много грешки по време на играта от всички играчи“, добави той.

„Мога да кажа, че първото полувреме играта ми харесваше, Те нападаха, ние нападахме, беше интересно и Славия не отстъпваше на ЦСКА 1948. При 2:0 вкарахме гол, това ни даде малко надежди. Индивидуалните грешки обаче продължиха. И три гола с глава е прекалено много за един мач“.

„И аз не мога да обясня защо се получи този спад, но го отдавам на непостоянство в играта на някои играчи. Показахме как не се играе в защита и допуснахме много голове. След като не стигнахме до баланс в мача, прибягнах до младите смени, за да се каляват и те“.

„Има психологически момент в отбора, но тези постоянни промени, които настъпват постоянно -тестове, хора се връщат, други се разболяват... Футболът е да играеш, да се натоварваш, но и да се възстановяваш, за да си готов за следващия мач. При нас не се получава и ще работим много в този план“, каза още Тарханов.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS