Татяна Воложанина спечели първото контролно на гимнастичките

dsport.bg

Днес се проведе първото официално контролно на националния отбор по художествена гимнастика индивидуално. То бе спечелено от Татяна Воложанина.

В залата присъстваха президентът на БФХГ Илиана Раева, директорът на националните отбори Деспа Кателиева и съдиите Мария Гигова, Мария Петрова, Даниела Велчева, Християна Тодорова, Рада Вражева, Росина Атанасова, Камелия Игнатова, Красимира Филипова и Наташа Койчева.

Трите ни основни гимнастички - Катрин Тасева, Боряна Калейн и Невяна Владинова, показаха за първи път новите си композиции.

Всички са единодушни, че съчетанията и на трите са с изключителна хореография и с много сложни елементи. Главният ни мениджър Бранимира Маркова ще залага на много наситени композиции, чиято цел ще е да се търсят максимални оценки. Независимо от това, композициите са зрелищни, с интересни и завладяващи музики, максимално подходящи за стила и темперамента на всяка. Всички участнички допускаха грешки, което е нормално за началото на сезона. Най-стабилно, само с една груба грешка, игра Татяна Воложанина, която заслужено спечели първото място, съобщават от федерацията по художествена гимнастика.

Воложанина в сряда заминава за първото състезание за годината - турнирът за Гран При в Москва. С нея ще пътуват Вая Драганова, която ще ни представя в съпътстващия турнир, както и девойките Ева Брезалиева и Стиляна Николова.

ПЪЛНО КЛАСИРАНЕ МНОГОБОЙ:
1. Татяна Воложанина (Левски Илиана)
2. Катрин Тасева(Левски Илиана)
3. Невяна Владинова - (Левски)
4. Боряна Калейн (Левски Триадица)
5. Вая Драганова(Левски Триадица)
6. Лъчезара Пекова (Левски)
7. Леонор Божанова(Левски)
8. Валерия Ватова (Тракия)
9. Катрин Цонева (Левски Илиана)
10. Никол Атанасова (Левски Илиана)
11. Красимира Илиева(Левски Илиана)

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още