Двукратният олимпийски шампион Тед Лигети (САЩ) планира да сложи край на състезателната си кариера след завършване на световното първенство по ски-алпийски дисциплини в Кортина д'Ампецо.

Последното състезание на американеца трябва да бъде на 19 февруари, когато той ще участва в гигантския слалом. 36-годишният Лигети, който е един от най-техничните състезатели спечели изненадващо олимпийската титла в комбинацията през 2006 година в Торино. Осем години по-късно той взе и златото в гигантския слалом в Сочи, когато обаче бе в ролята на фаворит. 

Лигети има и пет световни титли, както и 25 победи в стартове от Световната купа плюс 5 кристални глобуса в гигантския слалом. Той иска да прекарва повече време със семейството си в дома им в Парк Сити в щата Юта. Той и съпругата му Миа имат 4-годишен син и близнаци на седем месеца.

Тед Лигети се състезава в Световната купа от 22 ноември 2003 година, като има 335 старта и 52 подиума в кариерата си. Той е собственик и на компанията за ски екипировка „Шред“.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS