Селекционерът на Белгия Доменико Тедеско не се притеснява от предстоящия мач срещу Румъния в Група „Е“ на Евро 2024.

„Той (б.р. Витсел) почувства малък проблем в същата област. Турнирът за него не е приключил, утре ще направим ядрено-магнитен резонанс. Надяваме се, че не е нещо много сериозно, но не можем да поемаме никакви рискове. Всички останали са готови“, каза Тедеско за отсъствието на Аксел Витсел заради контузия.

Той говори и за Ромелу Лукаку, който вкара два пъти срещу Словакия, но попаденията му не бяха зачетени: „Говорихме за това вчера след тренировка, но винаги говорим, защото той е един от основните играчи в отбора. Важно е какво мисли той, винаги го питам за мнение“.

„Той просто трябва да вкара един гол и всъщност го направи два пъти, но те бяха отменени. Всички искаме той да вкара шест гола от шест положения, но това не е реалистично, дори и да има качеството да го направя“, добави Тедеско.

„Гледахме осем мача на Румъния. Те наистина могат да се борят като отбора, не се огъват, не се оплакват, не им пука, не поемат рискове, те просто играят с дълги топки. Те са силни на втора топка, имат силата и ако играят така, минимизират риска от допускане на голове. Те допуснаха само пет гола в квалификациите“, анализира Тедеско румънския тим.

„Никога не мислим за загуба, а само за победа. Искаме да постигнем нещо тук (б.р. в Германия) и ако успеем да преминем през груповата фаза, имам добро чувство, това е истината. Ние не се страхуваме от никого, въпреки че изпитваме голямо уважение към всеки противник“, завърши селекционерът на „червените дяволи“.

Йорданеску: Цялата страна е зад нас

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS