Жребият за сезон 24/25 в Ла Лига ще се проведе във вторник, 18 юни от 14:00 ч. в централата на Кралската испанска федерация, докато този за Ла Лига 2 ще се проведе в сряда, 26 юни. 

Както е направено от сезон 2019/20, календарът на Примера ще бъде асиметричен, което означава, че няма два еднакви кръга. Основната цел на този модел е да отговаря на по-голям брой условия за сигурност, европейски състезания, клубове, работи, празници, събития и събития, като по този начин се увеличи максимално посещаемостта на стадионите и аудиовизуалната публика.

Въпреки че в това теглене ще липсва един отбор, за да завърши 20-те, които ще участват в следващия сезон на шампионата, тъй като първият мач от финала на плейофите за промоция, между Овиедо и Еспаньол, ще се проведе в неделя, 16 юни в 19:30 часа на стадион "Карлос Тартиере" и а реваншът ще е в неделя, 23 юни в 19:30 часа.

От своя страна Барса поиска да играе първите четири дни извън дома, за да може да изиграе възможно най-много мачове на "Камп Ноу". Лапорта вече обяви, че завръщането на отбора на неговия стадион се очаква да бъде в края на декември или началото на януари.

Сезон 24/25 ще започне през уикенда на 18 август и ще приключи на 25 май. Коледната пауза ще се проведе след последния мач в неделя, 22 декември, като лигата ще бъде подновена през уикенда на 12 януари. 
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS