Тенисът в Германия се завръща от днес с демонстративен турнир

| Спорт, Тенис

Тенисът в Германия за завръща за първи път от 37 дни. Както е известно спортът в страната е спрян заради пандемията от коронвирус. От днес започва провежданетоо на демонстративния турнир Tennis Point Exebition Series.

Анди Мъри спечели Мастърса в Мадрид от дивана вкъщи

В надпреварата ще вземат участие осем състезатели извън Топ 100, като тя ще се проведе в академия в близост до малки западногермански град Хор-Гренцхаузен. Турнирът ще продължи 4 дни, като голямото име в него е германецът с ямайски корени Дъстин Браун, чието най-предно класиране в ранглистата бе №64. В момента той се намира на 239-та позиция.

Организаторите на турнира обаче са категорични, че стриктно ще спазва препоръките за социално дистанциране, като ще се играе пред празни трибуни, няма да има ръкостискания, както и деца, които да подават топките. На корта ще бъдат единствено двамата състезатели и главния съдия.
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още