Тервел Пулев пред dsport: Не е крайна точка да станем като братята Кличко

Томислав Русев Томислав Русев

Тервел Пулев говори специално за Дарик радио и dsport.bg броени дни след убедителната победа на Дешон Уебстър в препълнената зала "Колодрума" в Пловдив. С победата, Тервел стана интерконтинентален шампион в полутежка категория. Шампионът проведе интервюто си пред Томислав и Ирина Русеви в студиото на Дарик радио заедно със сина си. 

"Всичко е перфектно. Жена ми ми каза, че съм се върнал по-зле от спаринги, отколкото след мача с Уебстър. Не е толкова лесно, колкото изглежда отвън. Тренирали сме хиляди пъти, да не кажем по-голяма цифра за заучените ситуации. Пресилени са сравненията, че ние с Кубрат сме новите Кличко. Това не е крайната цел и точка - да станем като тях. Това е път, начин на живот и идеология."

"България е хилядолетна държава и сме дали много. Вместо да знаем историята, ние гледаме риалити формати. Ние търсим винаги причината в себе си, ако не четем, знаем историята на нашата страна и гледаме само от учебниците - ние ще загинем. В ущърб е да се сравняваме с големите сили" каза Тервел Пулев пред Дарик радио и dsport.bg

"Нямам политически амбиции и цели, а като го кажем със сърце има чуваемост. Което баща ми разказвали на мен, аз ще го разкажа на моите деца. Вие не сте израснали в семейство, а в школа. Създаде ни желанието. В училище трябва да открием любопитството да четем и знаем, а не да възприемаме информация единствено. Имам проста формула - каквото и да ни коства, трябва да създаваме деца, които да бъдат възпитавани, както ние възприемаме за добър начин, а не от външни страни - да слушаме Джон или Альоша. Защото България намалява. Залата ни е пълна. Това, което ни радва най-много е, че хората си променят физическата култура. Трябва да е държавна политика, да се възпитават децата на спортна култура." 

На въпрос дали може някога да има мач между Кубрат и Тервел, по-малкият брат каза:

"Това е един от най-често задаваните въпроси.В различни категории сме, а и ръстът ми не е достатъчен. Нужно е за тежката категория височина от 193-195см, а аз съм 187."

"Изживявам си мечтите сега, не съм очаквал да съм на това ниво. Не всеки излиза в битка за подобна титла в 12 рунда. Благодарен съм и на противника си Дешон Уебстър, който беше много сериозен съперник, а ако не беше, нямаше да изпъкна и аз" добави Тервел. 

"В САЩ постоянно има боксови срещи, което е и разликата с Европа. По цял ден треньорите са там и гледат спаринги. Галавечери има и в четвъртък. Там това е култура, хората са научени да следят спорта и имат познанията."
 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още