По-малкият от братята Пулеви – Тервел записа победа с единодушно съдийско решение срещу Дионардо Майнър.

Българският боксьор доминираше в шестте рунда в зала „Хангар“ в Коста Меса, Калифорния и това беше отчетено от съдиите. Двама от тримата не дадоха нито рунд на Майнър срещу медалиста от олимпийските игри в Лондон от 2012-а.

В съдийските карти беше записано: 59:64, 60:53, 60:53. Тервел Пулев излезе на ринга точно преди Кубрат, чийто съперник в тежка категория е полякът Анджей Вавжик.

В първия рунд Тервел и Дионардо Майнър бяха предпазливи, но постепенно родният боксьор взе инициативата и притисна съперника до въжетата с добри комбинации от удари.

Вторият рунд беше малко по-равностоен. И двамата вкараха добри удари, но по-чистите бяха на сметката на Тервел. В самия край той вкара ляво кроше. Контраатаката на Майнър пък по никакъв начин не му навреди.

В третия рунд Тервел притисна американеца в ъгъла. След серия удари вкара десен прав и прати Майнър в нокдаун. Някак си представителят на домакините успя да издържи до края на рунда, за да се спаси от нокаут, въпреки че Пулев му налетя яростно.

До финалния гонг приоритет за Майнър беше да дочака края на двубоя. Той правеше опасни движения с глава само и само да оцелее. Тервел пък играеше изключително интелигентно и безпроблемно затвори мача в своя полза за нова победа на професионалния ринг.

В шестия рунд Тервел нанесе няколко крошета в главата на Майнър. Той беше разклатен сериозно, но успя да остане на крака. Още преди обявяването на съдийското решение Тервел Пулев предвкусваше успеха си и не скри радостта си от него.

След победата Тервел Пулев има баланс от 18 победи (14 с нокаут) и само една загуба. Дионардо Майнър е с със седем победи, четири загуби и два равни мача.

„Труден мач. Противникът беше много силен физически, хитър, дебнеше момента. Когато можеше да точкува, го правеше. Стараех се да нанасям чисти удари. Показах, че съм по-добрият боксьор. Очаквах той да бъде много агресивен в началото и това не ме изненада. Засега нямам готов вариант за следващ съперник, надявам се скоро да играя и в по-голям мач", каза Тервел пред bTV след края на срещата.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS