При прибирането си от Танзания, където с успех над Викапита Мероро Тервел Пулев записа 16-а победа в профи бокса, по-малкият от братя Пулеви заяви, че следващият му мач ще е в най-скоро време. 

“Не мога да кажа още за следващия мач, не е уточнено, ако знам със сигурност, ще го обявим, но трябва да е скоро, нямам много време, на 38 години нямам време да излизам от форма, така че трябва да е в най-скоро време”, сподели Тервел Пулев след кацането си на българска земя.

“Ранкингът ми дава ми право да съм доброволен претендент, ако ние преценим, но по-важно е какво ние смятаме, какво е моето моментно ниво. Има време и ще са нужни още няколко мача, за да може аз да покажа по-добро ниво и по-добра форма. Не мога да кажа още за следващия мач, не е уточнено, ако знам със сигурност, ще го обявим, но трябва да е скоро, нямам много време, на 38 години нямам време да излизам от форма, така че трябва да е в най-скоро време”, сподели той.

Кубрат Пулев: С удоволствие бих излязъл на ринга срещу Дилиън Уайт

“Противникът ми се опита да ме завлече в негови води, където да има преимущество той. Само че ние в течение на мача видяхме, че съдията няма да вземе мерки и започнахме да правим така, че на съперника ми да му е некомфортно в това, което опитва да прави. В по-късните рундове той почна да получава удари, те се натрупаха и дойде неминуемо моментът, в който съдията прекрати боя. Чисто боксово смятам, че надали ще имам друг противник, срещу който ще получавам толкова много удари зад врата и ще има толкова много държане, така че това е пак вид школовка по пътя, който извървявам, и от тази гледна точка ми е полезно”, каза още Тервел. 

“Защо да не участвам отново в мач в Африка, бих участвал, смятам, че беше добър опит за нас, видяхме нещо различно, нещо, което не сме виждали на нито един друг континент, така че това си беше супер различно за нас и смятам, че се справихме добре, независимо, че играхме в Африка срещу африканец. Беше важно да победим преди последния гонг, защото не се знае, виждате съдията как водеше боя абсолютно извън правилника. При това положени, ние не знам как ще отсъдят срещата съдиите, затова е хубаво, че приключихме преди последния гонг”, сподели Пулев. 

Тервел Пулев коментира и липсата на мерки против коронавируса в Танзания. “Нямат такова нещо, те казаха, че там със закон е забранена думата коронавирус и ковид, изобщо не говорят за това. Казват, че те изобщо не го отразяват, като раса явно не го усещат, така се изразяват местните. Много е приятно, изцяло забравихме, че съществува такова нещо. Мога да каза, че със сигурност са по-зле от нас. Една държава почти 60 милиона, надали има и бюджета на България, но са по-щастливи, по-усмихнати, по-спокойни хора. Не видях самоизяждане, да се нагнетява напрежение”,разкри той. 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS