Тервел Пулев: Уебстър е най-трудният ми съперник до момента

dsport.bg

Кубрат и Тервел Пулеви дадоха пресконференция преди предстоящата боксова гала в Пловдив на 14 декември, където Тервел ще се изправи срещу американеца Дешон Уебстър. 

Мениджърът на Пулеви Ивайло Гоцев даде повече подробности относно събитието, където акцентът на вечерта ще е именно битката на Тервел за междуконтиненталната титла на Световната боксова асоциация. 
Срещата ще бъде от 12 рунда срещу доста опасния американски съперник, а Гоцев заяви: "Нашите колеги от WBA ни се учудиха, че сме избрали толкова тежък съперник. След нея Тервел ще влезе в топ 10 на федерацията и ще може да гледа в бъдеще към предизвикателства за световната титла."

Самият Тервел коментира предстоящия мач и съперника си: "Няма как да подценя противника. Той не е губил мач с нокаут. Трябва да съм на 100% готов. Със всеки следващ мач вървим към по-трудни съперници - може би този ще е най-трудния. След физическата подготовка следва тази по същество - спарингите", каза по-малкият брат.
Той коментира и работата си и с треньора Михаил Таков: "Много лесно работя с Михаил Таков, той е много опитен и елегантен в обясненията. С много малко усилие, постигаме повече, защото той е един от най-добрите, може би най-добрият треньор в България. 

Според Кубрат е важно да стане хубаво боксово шоу в Пловдив, но още по-важно е брат му да победи.
"Надявам се и брат ми да направи такава голяма победа. Неслучайно избрахме Пловдив, защото сме наполовина пловдивчани, тъй като баща ни е оттам. Там са ни корените и затова избрахме този град. Радвам се, че в България пак се осъществява такава гала и този път брат ми ще играе и ще опита да зарадва феновете в Пловдив. Там са много боксови хора, "Странджа" се провеждаше там, хората там имат най-много отношение в бокса. Ще има много международни участия, моят бивш противник е тук - Богдан Дину", каза Кобрата.
 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук