Тестват футболистите и треньорският щаб на Берое за COVID-19 в сряда

Футболистите и треньорският щаб на Берое ще бъдат тествани за COVID-19 в сряда, научи dsport. БФС е осигурил по 30 безплатни теста на отбор.

Лекарите, масажистите и останалите служители на клуба преминаха проби за COVID-19 в старозагорската лаборатория. Резултатите от тези тестове се очаква да излязат до края на деня.

В първата седмица след подновяване на тренировките на клубовете се разрешава занимания по групи от 4-5 човека с до двама треньори по график 4-5 тренировки на ден. Вторият етап от подготовката включва разширяване на групите и участие на между 7 и 11 футболисти с 2-3 треньори при 2-3 тренировки на ден. Третият етап вече включва нормални занимания на отбора и той ще започне в последните десетина дни преди подновяването на шампионата.

В първите два етапа е задължително осигуряването на разстояние между отделните футболисти на между 5 и 7 метра.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още