Тити: Договорът с Лукойл най-вероятно няма да бъде подновен, говорим с много компании

dsport.bg

Старши треньорът на баскетболния Левски Константин Папазов говори след загубата от Прометей в Шампионска лига. „Сините“ допуснаха тежко поражение от украинците с 56:96.

Тити призна, че спонсорският договор на Левски с Лукойл е изтекъл и по всяка вероятност няма да бъде подновен. Той обяви, че се водят разговори с много компании.

„Факт е, договорът с Лукойл изтече, много вероятно е да не бъде подновен. Отборът е Левски. На този етап още нямаме потвърждение, говорили сме с много компании и вярвам, че сме на прав път. Аз съм отговорен човек и докато нямам 100% сигурност в бюджета, няма как да подписваме договори с чужденци. Докато от българите има разбиране, изчакване, при чужденците е бизнес и не може да се рискува подписването на скъпи такива. Но съм оптимист, вярвам, че ще има резултат. Ние винаги сме държали добрите български играчи да са при нас. Изключителна коректност, морал, от тяхна страна“, започна Папазов.

„За Левски е най-важно да съхрани тези състезатели и да направи отбор, който да има амбиции, отговарящи на името на Левски. Не съм се предал. Не би било нормално в София да няма баскетбол“, продължи той.

„Минимум 2-ма чужденци ни трябват. С отсъствието на Захариев, което ще е сигурно 5-6 месеца, и трима. А ако искаме да доминираме, петима. Засега съм треньор, когато всичко се подреди, тогава ще мислим и за това“.

„Аз съм позитивен, вярващ човек. Сигурно ще дойде момент, в който няма да може да се оцелее, но аз съм устроен да съм такъв. Знам, че е за доброто на всички, благодаря на момчетата за високия морал. Помощник треньорът на Прометей например взима почти колкото нашия целия отбор. Ние няма да се предадем. Вярвам, че ще успеем“, смята баскетболният треньор.

„Тити Папазов уточни, че той е председател на клуба, като Тодор Стойков е бил представител на Лукойл при "сините" в последните години и завърши: "Аз вътрешно, докато разполагам с такива български играчи, с такъв морал и поведение, няма да се откажа. Тяхното поведение ни дава време, а заради тях аз вярвам, че нещата ще се случат. Водим много разговори, благодаря и на тези, които отказаха. Имам усещане от водените разговори, може би трябва да съберем повече компании като спонсор, а не тежестта да пада върху един. Вярвам, че ще намерим верния път. Лично за себе си съм поставил края на месеца като срок“, заяви още той.

Левски се сбогува с Шампионска лига след тежко поражение от Прометей

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още