Тити Папазов: Левски ще започне в елита, Диксън ни подведе с мащабността на проекта си

dsport.bg

Членът на Надзорния съвет на Левски Константин Папазов уверено заяви, че тимът ще започне в родния елит въпреки тежкото финансово и кадрово състояние, в което се намира. Баскетболният треньор присъства на панихидата в памет на Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков. Тити разкри и с какво Джоузеф Диксън е подвел ръководителите на Левски, така че да не се стигне до сделка след няколко месеца активни преговори.

„В световен мащаб това е неповторимо чудо, 50 години по-късно да се събират толкова хора и да почитат паметта на двама починали футболисти. Има толкова представители на медиите. Всяка година тези хора са почитани по този начин, защото явно са били незабравими. Трябва да бъдем смирени, обединени. Може би Левски след кошмара преди 50 години ще се спаси. Трудно може да се правят паралели с човешкия живот, но Левски живее много трудни моменти. Трябва да признаем, че двамата са свързани с Локомотив, но Георги Аспарухов може в някаква степен да накара хората да са смирени. На това място всякакви различни теми от това какво са те двамата и уважението, които са заслужили, са излишни. Убеден съм, че това е прецедент", започна Папазов.

„Бъдещето на Левски е неясно. Именно заради такива като тях той оцелява. След още 50 години ще има подобна панихида тук. Левски ще го има. Сигурно не биха били щастливи, ако видят в какво състояние е сега Левски. Всеки, който обича Левски, не е щастлив, но Левски е свързан със своята непреклонност и своята борба. Смятам, че отново, макар и много трудно, но смятам, че ще се спаси. Би било и още по-истинско. Левски го заслужава".

„Единственото нещо, което е непоправимо на този свят е човешката смърт. Винаги амбициите са по-големи – победата, първото място. Те винаги са били самоцел. Аз съм убеден, че има няколко неща, които са в основната на това Левски да бъде вечен".

„За план Б трябва да питате Наско Сираков, който има ангажимент в провинцията. Рано днес е бил тук. Ще има управителен свет и ще вземем решения. Първенството започва след три седмици. Левски ще играе в професионалната лига. Аз смятам, че не само ще започне, но и ще завърши. Този отговор е по-скоро пристрастен".

„Диксън ни подведе с мащабността на проекта и идеята Левски да тръгне по нов път, подобен на повече отбори в Европа. За нас беше голяма изненада неговата реакция, след като му изпратихме договора. Не му хареса договора, защото Наско Сираков се беше презастраховал. Той все пак носи отговорността", разкри Папазов. 

„Смятам, че държавата няма как да помогне, дори да има желание. В България ние сме хора, които… Аз знам колко трудно се намират пари за спорт. Винаги съм смятал, че където може да се помогне, държавата е добре дошла. Трябва да се помогне и на Берое. Реакцията, които биха получили тези, които взимат решенията, ще получат повече негативи". 

„Тежко е финансовото състояние на клуба, но е по-добре от миналата година, когато дойдохме. Водят се разговори с нови спонсори, не сме спирали през целия период. Смятам, че Левски представлява много голяма марка. Загуби се някакво време, следвайки преклаено амбициозния план. Няма да кажа лоша дума за Диксън, защото смятам, че имаше добри намерения. Не мисля, че е спекула. Доверие се печели и губи. Решаващото е какво ще вземем като решения оттук нататък. Шокът дойде края на януари месец миналата година. С помошта на феновете се подобриха нещата. Акциите се върнаха. Тогава се смяташе, че всичко е спасено. Задълженията са огромни и са в основата на трудностите. Един отбор може да акумулира определен ресурс. Левски има най-голям потенциал и го е показвал. Всички пари, които можаха да бъдат акумулирани, отидохда за изчистване на задълженията най-вече към държавата", добави Папазов. 

„Фалитът ми изглежда невъзможно. Докато има шанс, клубът ше се бори за това нещо. Камерите тук доказват величието на Котков и Гунди. На панихида сме и почитаме паметта на две големи легенди. Поне тука да запазим малко морал. Левски е най-интересното нещо в държавата, разбирам. В този момент, поне тука на това место трябва да сме позитивни и да вярваме. Пред нас има надежда да се справим. Дано успеем и после ще е много по-сладко", завърши Папазов.

Живко Миланов: Ако зависи от мен, бих дал договори на всички футболисти

Половин век от трагедията край Витиня (ВИДЕО)

Петър Ганев: Левски е на ръба на пропастта, търсим дългосрочно решение

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ